Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Eğitim-iş sendikasından 'Maarif Modeli' protestosu!

Eğitim ve Bilim İş görenleri Sendikası (Eğitim-İş), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin geri çekilmesi talebiyle eylem yaptı.

Eğitim-iş sendikasından 'Maarif Modeli' protestosu!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı ''Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'' tartışılmaya devam ediyor. Son olarak Eğitim-İş sendikasa Maarif Modeli'ne yönelik eylemde bulundu.

Sloganlar atarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde toplanan grup adına konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, eğitimde her gün şiddet olayıyla karşı karşıya kaldıklarını anlatarak, cuma günü 81 ilde iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini bildirdi. 

BİLİMSEL VE LAİK EĞİTİMDEN UZAKLAŞILACAK 

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli taslağının laik ve bilimsel eğitime, Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet'e aykırı olduğu gerekçesiyle bir araya geldiklerini kaydeden Özbay, taslağın geri çekilmesine ilişkin topladıkları imzaları bugün Bakanlığa teslim edeceklerini söyledi. 

Özbay, yeni müfredat taslağının eğitim sistemini ideolojik bir bakış açısıyla şekillendirme tehdidi taşıdığını, bilimsel ve laik eğitimden uzaklaşarak ezberci ve dogmatik bir eğitim anlayışını teşvik ettiğini vurguladı.

Müfredatların eğitimin anayasası olduğu değerlendirmesinde bulunan Özbay, eğitimin gerçek bileşenleri sürece dahil edilmeden, geçmişin değerlendirmesi ile ihtiyaç analizi yapılmadan, bilimsel tespitler ve pilot uygulama olmadan böyle bir değişiklik yapılamayacağını aktardı. 

ATATÜRK'ÜN BULUNMADIĞI MÜFREDAT OLMAZ

"İçinde Atatürk'ün, Cumhuriyet'in, yurttaşlığın olmadığı müfredat Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim müfredatı değildir, olamaz, sahtedir" yazılı döviz ve pankartlar taşıyan sendika üyeleri konuşmaların ardından dağıldı. 

Bu arada gruptakilerin, İstanbul'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesi nedeniyle siyah "Şiddete Hayır" kokartları taşıdıkları görüldü.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, eylem öncesinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelmişti. 


Haber Kaynağı : 12punto

Türkiye Maarif Modeli MEB Özgür Özel eğitim iş