Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Nurgül Göksu, firarilerin avukatı Şen'in ifadelerini bir bir anlattı. 'Bağıra çağıra konuştu, acılarımızı hiçe saydı'

6 Şubat 2023’teki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta, 35 kişinin yaşamını yitirdiği Ezgi Apartmanı’nda oğlunu, oğlunun eşini ve altı aylık torununu kaybeden anne Nurgül Göksu, 12punto Stüdyosu’nda program yapan ve 'Yorum 12' programında ağırladığı ünlü konuklarla gündemi yorumlayan gazeteci Betül Begümhan Aydoğan'a konuştu.

Nurgül Göksu, firarilerin avukatı Şen'in ifadelerini bir bir anlattı. 'Bağıra çağıra konuştu, acılarımızı hiçe saydı'

Betül Begümhan AYDOĞAN / 12punto.com.tr

Ezgi Apartmanı davasına dair sosyal medya hesaplarından düzenli olarak paylaşım yapan Nurgül Göksu'nun X (eskiden Twitter) ve Instagram hesapları askıya alındı.

Sesini duyurmak ve yaşadığı sorunları paylaşmak adına çaba gösteren Göksu, bu defa gazeteci Betül Begümhan Aydoğan'a açıklamalarda bulundu.

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta, 35 kişinin yaşamını yitirdiği Ezgi Apartmanı’nın yıkılmasına ilişkin ikisi tutuklu, biri tutuksuz, ikisi firari 5 sanığın yargılanmasına Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Firari sanıkların avukatlığını üstlenen Ersan Şen'in depremde canlarını kaybetmiş kişilere olan tavrını eleştiren Nurgül Göksu, özellikle 'Kırmızı Bülten' üzerinden kendilerine yöneltilen saldırgan tutuma tepki gösterdi.

"SİZ KIRMIZI BÜLTENİN DEVLETE MALİYETİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?"

Nurgül Göksu, firari sanıkların avukatı Ersan Şen'in kendilerine yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Mahkemede bağıra çağıra, son derece yüksek bir sesle kendilerine doğru konuştuğunu söyleyen Göksu, aileler tarafından firari sanıklar hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebinin mahkemece reddedilmesinin ardından Ersan Şen'in kendilerine yönelik sert sözlerini gözyaşları içinde anlattı.

Ersan Şen'nin kırmızı bülten konusunda yaptığı maliyet hesabının yüreklerini bir kez daha dağladığını söyleyen Göksu, Betül Begümhan Aydoğan'ın youtube kanalında konuştu.

Göksu, Şen'in, "kırmızı bültenin devlete maliyetini biliyor musunuz?" dediğini söyledi. Anne  Göksu, "Benim evlatlarım Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı. Benim devletimin gücü mü yok firarilerin aranması konusunda. 35 kişinin ölümüne sebep olmuş insanlar neden aranmasın?" diyerek gözyaşları içerisinde yanıt verdi.

"ERSAN ŞEN AİLELERİ DE HEDEF ALDI"

Göksu'nun anlatımına göre Ersan Şen mahkemede aileleri de hedef aldı.

Şen, acılı kadına "Siz gazetecileri arkanıza alarak kamuoyu oluşturmaya çalışıyorsunuz" suçlamasında bulundu. 

Anne Nurgül Göksu ayrıca Ersan Şen'in, iddianameyi kabul ettiği için mahkeme heyetine, "Bu dosyayı sosyal medya algısıyla bu hale getirdiler.

Nasıl bu iddianameyi kabul edersiniz" diye seslendiğini söyledi.

"FİRARİ MÜVEKKİLLERİ İÇİN TUTUKLANMAMA GARANTİSİ İSTEDİ"

Öte yandan Göksu, Ersan Şen'in 8 aydır firari olan Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Peker için tutuklanmama güvencesi istediğini söyledi.

Ailelerin acısını hiçe sayan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi bilir kişi heyetine göre asli kusurlu bulunan, savcının hazırladığı iddianamede ise 876'şar yıl olası kast ile yargılanan firari sanıklar için Ersan Şen, TUTUKLANMAMA GÜVENCESİ talep etti.

Ersan Şen ayrıca mahkemede sanıklar için; "Kahramanmaraş'ın medarıiftiharı olmuş insanlar" ifadesini kullanmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Avukat Ceza dava Deprem Ersan Şen Ezgi Apartmanı Kahramanmaraş