Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Purmo’da grev pankartı asıldı!

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Kemalpaşa’da kurulu Purmo Group Turkey Ticaret ve Sanayi A.Ş.’de toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldı.

Purmo’da grev pankartı asıldı!

12punto.com.tr

DİSK'e bağlı Metal-İş Sendikası İzmir'de faaliyet gösteren Purmo Group Turkey A.Ş'de toplu sözleşme görüşmesinde anlaşma sağlanamadığı gerekçesiyle grev kararının alındığı açıklandı.

Birleşik Metal-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, 9 Ocak’ta başlayan müzakere sürecinde sendikanın toplu iş sözleşmesini masada bitirme çabalarının sonuçsuz kaldığı; üyelerle yapılan değerlendirmelerin sonucunda, işverenin verdiği teklifin Purmo işçilerinin taleplerini karşılamaktan uzak olduğu ortak görüşüne varılarak, greve çıkma kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İzmir Kemalpaşa’da kurulu Purmo Group işyeri sendikamızın 2007 yılında beri örgütlü olduğu; Finlandiya sermayeli, dünya genelinde 21 ülkede 3 binden fazla çalışanı olan, birçok ülkeye ihracat yapan uluslararası bir şirkettir.

Sendikamız, bu yılın başında imzalanan MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi başta olmak üzere, yurdun dört bir yanında imzaladığı başarılı toplu iş sözleşmeleriyle metal işçilerinin yaşadığı kayıpları bir nebze olsun telafi edecek önemli kazanımlar elde etti. Purmo işçilerini de enflasyona ezdirmeyecek bir toplu sözleşme taslağı hazırladık. Teklifimizde işçilerin mevcut ücretlerine birinci altı ay için yüzde 120 zam yapılmasını önerdik.

Purmo işverenleri ise sendikamıza işçilerin en temel ihtiyaçlarını karşılamaya bile yetmeyecek, aldatıcı enflasyon rakamlarının dahi altında kalan bir ücret teklifi verdi.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik tablo, işçiler için yaşamı her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Hükümetin kemer sıkma diye adlandırdığı, işverenlerin de dört elle sarıldığı ekonomik politikalar neticesinde yaşadığımız sıkıntılar günbegün katlanarak artıyor. 

Purmo işverenin teklif ettiği zam oranlarıyla da kayıplarımızı telafi etmemiz mümkün görünmüyor. Gelinen noktada, işverenler bize grev silahımızı kullanmaktan başka çare bırakmıyor.;İşçilerin sürekli olarak yoksullaştığı, gelir kaybına uğradığı bir dönemde işveren oldukça düşük oranlı ücret zammı teklifleri yerine Purmo işçilerinin kabul edilebileceği bir ücret teklifi vermelidir.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası olarak bundan tam iki ay önce Ege Serbest Bölgesi’nde 12 gün süren ve önemli bir zaferle taçlandırdığımız Gates grevimizi gerçekleştirdik. Bugün de Kemalpaşa’da Purmo işvereninin, üyelerimizin beklentilerini ve taleplerini karşılamayan toplu sözleşme teklifine karşı grev pankartımızı coşkuyla asıyoruz.

Bugün başlattığımız grevimiz, taleplerimiz karşılanana kadar devam edecek. Tüm sınıf dostlarımızı Purmo işçilerinin haklı mücadelesiyle, grevimizle dayanışmaya çağırıyoruz.”

 


Haber Kaynağı : 12punto

DİSK Metal-iş Purmo Group Turkey A.Ş