Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten 'Kariye' tepkisi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Kariye'nin cami statüsüne çevrilmesine tepki gösterdi. 13 Mayıs'ta Türkiye'ye gelmesi beklenen Miçotakis, konuya ilişkin rahatsızlığını Türkiye ziyaretinde gündeme getireceğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten 'Kariye' tepkisi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan ve 21 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle cami statüsüne çevrilen İstanbul'daki Kariye Manastırı, 6 Mayıs itibarıyla ibdete açıldı. 

Yunanistan merkezli Kathimerini'de yer alan habere göre, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotaki, Kariye'nin cami olarak ibadete açılmasından 'rahatsızlık duyduğunu' dile getirerek konuyu AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede gündeme getireceğini ifade etti.

'HAKARET NİTELİĞİNDE'

Konuya ilişkin Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da Kariye’nin cami olarak ibadete açılmasının ‘UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki statüsüne hakaret niteliğinde’ olduğu ifadelerine yer verilmişti.

Açıklamada, Ankara’nın bu kararla ‘uluslararası kamuoyuna meydan okuduğu' iddia edilmişti. 

Açıklamada, "Anıtların evrensel karakterinin korunması, dini ve kültürel mirasın korunmasına yönelik uluslararası standartlara riayet edilmesi, tüm devletleri bağlayan açık bir uluslararası yükümlülüktür" ifadelerine yer verilmişti. 


Haber Kaynağı : 12punto

Miçotakis Kariye Camii Kültür ve Turizm Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Vakıflar Genel Müdürlüğü UNESCO Dünya Miras Listesi

İlgili Haberler