Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sağlık sorunları yaşayan Türkan Şoray'dan haber var

KKTC'de gerçekleşen Kıbrıs Şehitlerini Anma ve Gazilerle Buluşma Programı’na katılmaya hazırlanan Türkan Şoray, sağlık engeliyle karşılaşmıştı. Şoray'ın sağlık durumuyla ilgili sevindirici gelişme yaşandı.

Sağlık sorunları yaşayan Türkan Şoray'dan haber var

12punto.com.tr

30 Nisan’da zatürre teşhisi konulan ve hastalığı nedeniyle evinde istirahate çekilen Türkan Şoray'a, seyahat için doktorundan izin çıkmadı.

Usta sanatçı, tüm hazırlıklarını tamamlamasına rağmen programa katılamayacağı için üzgün olduğunu ve sağlığına kavuşur kavuşmaz KKTC'yi ziyaret edeceğini söyledi.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Dün öğle saatlerinde tekrar doktor kontrolüne giren Şoray'ın geçtiğimiz haftaya oranla daha iyi olduğu ve sağlığına büyük ölçüde kavuştuğu bilgisine ulaşıldı.

Ünlü isim doktorunun tavsiyesi üzerine bir süre evinde istirahat edecek.

ZATÜRRE (PNÖMONİ) NEDİR?

Pnömoni halk arasındaki bilinen tabiriyle zatürre; kısaca akciğer dokusunun iltihaplanmasıdır. Bakteriler başta olmak üzere çeşitli mikroorganizmalara bağlı olarak meydana gelir.

Bazı pnömoni türlerinde hasta kişiden sağlam kişilere doğrudan bulaşma riski vardır. Ama hastalık çoğunlukla, hastanın kendi ağız, boğaz veya sindirim kanalında bulunan mikropların akciğere ulaşmasıyla meydana gelmektedir.

Normal durumda hastalığa neden olmayan bu mikroplar, vücut savunması zayıf düşmüş kişilerde pnömoni oluşturur. Dolayısıyla pnömoni'nin oluşmasında bulaşmadan çok, kişinin vücut direncini kıran risk faktörleri rol oynar.


Haber Kaynağı : 12punto

Türkan Şoray zatürre KKTC

İlgili Haberler