Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Çorlu Tren Kazası davasından yine karar çıkmadı! Tekirdağ Barosu Başkanı Gürcün: “Hayal kırıklığına uğradık!”

Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının bugün görülen ve karar beklenen 19. duruşmasından da karar çıkmadı. Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması 25 Nisan 2024 tarihine ertelendi.

Çorlu Tren Kazası davasından yine karar çıkmadı! Tekirdağ Barosu Başkanı Gürcün: “Hayal kırıklığına uğradık!”

Kararı, 12punto yazarı Şenol Çarık’a değerlendiren Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün, “Adalet bekleyen ailelerle beraber hayal kırıklığına uğradık” dedi. Gürcün, her şeye rağmen, yargılamanın adil bir şekilde tamamlanacağına ve sanıkların en yüksek hadden ceza alacağına inançlarının tam olduğu vurguladı.

Gürcün, duruşmada yaşananları şöyle aktardı:

“Çorlu Tren Kazasının son duruşması için toplandık. Ancak Mahkeme hakimlerinden birisinin sağlık gerekçesiyle almış olduğu rapor neticesinde, duruşma 25 Nisan tarihine ertelendi. Bu erteleme aileler ve avukatlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Bu davanın tüm süreçlerini Tekirdağ Barosu olarak takip etmiştik. Bugünkü duruşmada da yine meslektaşlarımızla birlikte salondaydık. Ne yazık ki mahkemenin verdiği bu karar üzerine bizler de, adalet bekleyen ailelerle beraber hayal kırıklığına uğradık.”

“ADALETİN SAĞLANMASI İÇİN…”

Tüm bunlara rağmen 25 Nisan’da verilecek karar üzerine yargılamanın adil bir şekilde tamamlanacağına ve sanıkların en yüksek hadden ceza alacağına inançlarının tam olduğu belirten Gürcün, “Meslektaşlarımız ve ailelerle güç birliği içinde bulunmaktayız. 25 Nisan’daki duruşmada ailelerin yanında olacağız. En adil şekilde, adaletin sağlanması amacıyla gerekeni yapacağız” diye konuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

çorlu tren kazası Şenol Çarık Tekirdağ