Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

'İbreti alem olsun diye 8 Mart'ta öldürdüm' Kadınlar Gününde boşandığı eşini öldüren erkekten kan donduran savunma

Geçen yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde durakta beklerken boşandığı erkek tarafından öldürülmüştü Tuğba Özel. Davanın ikinci duruşmasında eski eş, Tuğba'yı öldürdüğü için pişman olmadığını ve tahliye olursa mezarını açacağı gibi ifadelerde bulundu. Duruşma 23 Mayıs'a ertelendi. Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneğinin avukatı Nurbanu Satılmış, ağırlaştırılmış müebbet isteyeceklerini söyledi.

'İbreti alem olsun diye 8 Mart'ta öldürdüm' Kadınlar Gününde boşandığı eşini öldüren erkekten kan donduran savunma

Aslı AĞIRDİL - 12punto.com.tr

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 33 yaşındaki Tuğba Özel, boşandığı erkek tarafından sabah işe gitmek için otobüs beklediği sırada durakta öldürüldü. Cİnayetle ilgili davanın 2. celsesi Batman Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık M. A. pişman olmadığını söyledi. Dosya mütalaa için savcıya tevdi edildi. Bir sonraki duruşma 23 Mayıs'a ertelendi. 

KENDİ EVİNİ DE PATLATMAK İSTEMİŞ

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatı Nurbanu Satılmış, 8 Mart günü öldürülen Tuğba Özel davasındaki gelişmeleri ve duruşmada yaşananları 12punto’ya anlattı. Satılmış, olay sonrası eski eşin kendi evine düzenek koyup apartmanı da patlatmak istediğini belirtti. Davanın ikinci duruşmasında sanığın rahatsız edici şekilde pişman olmadığını belirten Satılmış, şunları aktardı:

“Geçen sene 8 Mart 2023'te yeni boşandığı eşi tarafından öldürüldü Tuğba Özel. Adam çocuklarına sorup anneniz saat kaçta işe gidiyor, kaçta otobüse biniyor vs. çocukların vasıtasıyla annenin programını öğrenip sabah otobüse bindiği durağın önüne gelip bir şarjör mermiyi kadının üzerine boşalttı ve öldürdü. Hatta durakta 15 yaşında bir kız çocuğu vardı. Konuyla hiçbir alakası olmayan. O da yaralandı bu olayın neticesinde. Sanık sonrasında evine de bir düzenek kurmuş. Bir gece önceden benzinliğe gitmiş, bidonla benzinleri almış, eve onları taşımış. Bubi tuzağı gibi bir şey kurmuş. Evi de patlatacakmış. Tüm apartmana zarar verecekmiş Tuğba'yı öldürdükten sonra. Savunması da şöyle; ‘ben kıyamadım günahsız insanların ölmesine. O yüzden geri gittim düzeneği bozdum’ diyor. Sonra da yakalanıyor. O günden beri tutuklu. 

"Bugün ikinci duruşmaydı. Hiçbir pişmanlık belirtisi göstermediği gibi özellikle pişman olmadığını söylüyor. ‘İbreti alem olsun diye 8 Mart'ta öldürdüm, öldürünce ruhum huzur buldu’ diyor. İyi ki öldürdüm havasında. Sanık, ‘sanki suç işlemişim de ailem hapishaneye ziyaretime gelmiyor’ diyor. "

KIZINI SAYMIYOR BİLE

"Sanık, ibreti alem olsun diye 8 Mart'ta öldürdüğünü söylüyor. Duruşma 23 Mayıs'a ertelendi. Savcı mütalaasını açıklayacak. Bizim bastırmamız ağırlaştırılmış müebbet yönünde. Çünkü tasarlayarak, canavarca hisle adam öldürme var.

Bir yandan da tasarlamamış gibi bir hava yaratmaya çalışıyor. Hatta bir önceki celse, Tuğba'ya iftira da attı; ‘Tuğba durakta beni gördü, bana küfür etti, o yüzden öldürdüm’ dedi.

‘Sonra ben onun üstüne düşünce 'bana cezaevindekiler küfür ettiğini söylersen az ceza alırsın dediler. Ben o yüzden yalan söyledim. Çocuklarımdan beni ayırmak istedi o yüzden yaptım. Sadece oğlumdan ayrı kaldığım için pişmanım' diyor. Bir kızı bir oğlu var mesela, kızının hiç adı geçmiyor ama sadece oğlumdan ayrı kaldığım için pişmanım diyor.”


Haber Kaynağı : Aslı Ağırdil

ağırlaştırılmış müebbet 8 mart emekçi kadınlar günü önce çocuklar ve kadınlar derneği Tuğba Özel