Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Konu Milli Eğitim Bakanı: Doğru Parti’den Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı hakkında suç duyurusu

Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu, AKP’nin laiklik karşıtı odakların merkezi haline geldiğini belirterek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı hakkında görevini yerine getirmediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Konu Milli Eğitim Bakanı: Doğru Parti’den Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı hakkında suç duyurusu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 18 Aralık 2023 günü TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, tarikat ve cemaatlerle yapılan iş birliklerini savunmuştu. Tarikat ve cemaatlere bağlı Sivil Toplum Kuruluşlarıyla (STK) protokol yapmaya devam edeceklerini açıklayan Tekin’in sözleri tepki çekiyor. Tekin’e bir tepki de Doğru Parti’den geldi. 

LAİKLİK KARŞITI EYLEMLERİN MERKEZİ

Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu, Yargıtay’a suç duyurusunda bulundu. Bakan Tekin’in açıklamalarının  “Devleti, tarikat ve cemaatlerle birlikte yönetiyoruz” itirafı olduğunu vurgulayan Serdaroğlu suç duyurusunda şu ifadeleri kullandı:

“AKP, 2008 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından “Laiklik Karşıtı Eylemlerin Odağı” olduğu için mahkum edilmiş bir partidir.

M.E.Bakanı’nın TBMM’deki ifadesi AKP’nin Laiklik Karşıtı Eylemlerin sadece Odağı değil, tam da MERKEZİ olduğunun en önemli kanıtıdır.

Ayrıca, bu güne kadar Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının, isimlerinin verildiği yerler dikkate alınırsa, AKP’nin bilerek planlayarak Cumhuriyet düşmanlığı yaptığını ve Anayasa İhlal Suçu işlediğinin kanıtlarındandır;
Diyarbakır Dağkapı Meydanının adı 9 yıl önce “Şeyh Sait Meydanı” yapıldı.

Devletin Valisi, Diyarbakır’da bulvara bu yıl “Şeyh Sait” adını verdi,

Tunceli Belediyesi, Seyit Rıza parkını açtı ve heykelini  parka dikti.

İskilipli Atıf denen hainin adı, AKP tarafından, hastaneye-okula-caddelere verildi.

Bunlar çok önemli gelişmelerdir. AKP Genel Başkanının talimatı olmadan yapılması mümkün değildir.
Onun emri olmadan, bir Vali’nin bulvara Şeyh Sait adını vermesi, çılgınlık emaresidir.

Sonuç olarak, AKP 2008 yılındaki Anayasa Mahkemesinden, 15 Temmuz 2016 FETÖ kalkışmasından hiç ders çıkarmamış, aksine Laiklik karşıtı eylemlerine pervasızca devam etmiştir.”

Serdaroğlu suç duyurusunda şu taleplerde bulundu:

 “Görevini yerine getirmeyen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı hakkında SUÇ DUYURUSUNDA bulunarak 5797 sayılı Kanun’un 46. Mddesi uyarınca, soruşturma talep ediyoruz.

Bilindiği gibi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay’a bağlı bir birimdir.
Görevi, Türkiye’deki üst düzey görevlilerinin gerektiğinde Yüce Divan’a sevk edilmesini sağlamak ve zararlı partilerin kapatılması için Anayasa Mahkemesine dava açmaktır.

Son yıllarda, Cumhuriyet Tarihimiz boyunca Laik Cumhuriyete yapılan saldırıların en organizesi, en büyüğü yaşanmaktadır. Bu gerçeği görmemek için kör olmak gerekir.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, AKP için “AYM’de Kapatma” davası açmamakla, irticayı destekler şeklinde anlaşılabilecek bir tavır içindedir. Kendisinin yargılanarak, görevinden el çektirilmesi, Anayasamız ve Cumhuriyet Değerleri korunması için tarihi bir görev olacaktır."


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Mahkemesi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin protokol suç duyurusu doğru parti rıfat serdaroğlu