Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kuyumcu kentte şoke eden iddia! Ramatçı tarafından milyon liralık vurgun

İstanbul Kuyumcukentte bazı altın atölye sahipleri, ramatçı bir firma tarafından milyon liralık vurgunla dolandırıldıkları iddia ederek avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundular. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunan Avukat Ümit Karadağ, müvekkilinin ramat için anlaştığı ramatçı firma tarafından dolandırılıp tehdit edildiğini belirtti. Şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. Söz konusu firma hakkında şikayetlerin arttığı belirtiliyor. Öte yandan şüphelilerden iki kadının Y.E'yi, MASAK ve Mali polis üzerinden de tehdit ettikleri öne sürüldü.

Kuyumcu kentte şoke eden iddia! Ramatçı tarafından milyon liralık vurgun

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Seçil Erzan’ın Türkiye gündeminden düşmeyen dolandırıcılık davası konuşulurken, Kuyumcukent'de bir dolandırıcılık iddiası üzerine sarsıldı. 12punto.com.tr'nin ulaştığı dilekçeye göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Avukat Ümit Karadağ, altın işi yapan müvekkili iş insanı Y.E.’nin, ramatçı firma tarafından dolandırıldığını iddia ederek şikayette bulundu.

ALTIN TOZLARINI ALDILAR

Şikayet dilekçesinin detaylarında Y.E., adlı iş insanı, atölyesinde altın işlenirken, havaya, suya veya toza  karışan parçacıkları geri dönüşümünü sağlamak için Ö.Y., M.B.,E.Ü. ve K.E. adlı kişilerin yetkili olduğu ramatçılık firmayla anlaştı. İş insanın atölyesine iki hafta önce gelen ramatçılar, gerekli çalışmayı yaptıktan sonra ayrıldı.

6 MİLYON DEĞERİNDE 

İddialara göre, parçacıkları toplayan ramatçı firma, o parçacıkları altın kütlesine çevirip firmaya geri vermesi gerekiyordu. Ancak bu işlemi yapmadı. Bunun üzerine iş insanı Y.E.’yi önce oyaladı. Ardından iddialara göre iş insanı Y.E.’yi tehdit etti. İş insanı Y.E., bu işlemde 3 kiloya yakın yani 6 milyon lira değerinde altın dolandırıldı.

MAL VARLIKLARINA TEDBİR KONULSUN TALEBİ

Dolandırılıp tehdit edildiği belirtilen iş insanı Y.E.’nin avukatı aracılığı ile yaptığı şikayet dilekçesinde “Başkaca mağduriyetlerin yaşanmaması ve önüne geçilmesi anlamına şüpheli şirket hakkında uygun görülecek güvenlik tedbirinin alınmasına, diğer şüphelilerin suçtan elde ettikleri para ve altınların kaçırılmasının önüne geçilmesine yönelik tüm hesap ve mal varlıklarına tedbir konulması” talep edildi. 

ŞİKAYETLER PEŞ PEŞE GELDİ

İş insanın şikayeti üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Bu şikayetin ardından 2 atölye sahibi daha cumhuriyet savcılığına giderek aynı firmadan şikayetçi olduğu belirtildi. Şikayetlerin artacağı iddia ediliyor.

MASAK VE MALİ POLİSLE TEHDİT ETTİLER

Şüphelilerden M.B adlı kadının yemeğe davet ettikleri Y.E'ye, "Bizi kaldıracakmışsınız. Bir telefonuma bakar sizi aldırmak" diye tehdit ettikleri, Ö.U adlı kadın ise telefonunda 'MASAK' diye kaydettiği bir kişiyi gösterip, " Siz bu kadar parayı nerden kazandınız ki, masak her şeyinizi alır, görüyor musunuz?, sizi MASAK'a iletmem tek bir tuş, Organize ve Mali Şubeye sizi bildirirsem mahvolursanuz" diye tehdit ettikleri de öne sürüldü.


Haber Kaynağı : 12punto

Bakırköy Seçil Erzan Ümit Karadağ