Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/adalet-hukuk/video-emniyet-mudurune-kufur-edince-arbede-cikti-12139

Emniyet müdürüne küfür edince arbede çıktı

İstanbul Avcılar’da ilçe müdürünün bir iş yeri sahibinin üzerine yürüdüğü ve darp ettiği görüntüler sosyal medyada yer aldı. Olayla ilgili emniyetten yapılan açıklamaya göre, iş yeri sahibi A.B.Ö.’nün meslekten ilişkisi kesilen bir polis olduğu öğrenildi. İddiaya göre A.B.Ö., ilçe müdürü aracıyla geçiş yaptığı sırada, ailesine sinkaflı küfürler etti. Bunun üzerine öfkesine hakim olamayan ilçe müdürü A.B.Ö.’nün üzerine yürüdü. Olayın ardından Avcılar Emniyet Müdürlüğü görevinden alındı.

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Avcılar’da dün sabah yaşanan olayın görüntüleri sosyal medyada bir çok kişi tarafından paylaşıldı. Görüntülerde; Avcılar İlçe Müdürü’nün öfkeli bir şekilde bir döner dükkanına girdiği görülüyor. İlçe müdürünün iş yeri sahibinin omzuna vurduğu görülen göründülerde, bir çalışanın araya girdiği de görülüyor.  Görüntüleri izleyenler ilçe müdürünün öfkesine anlam veremezken, olayla ilgili emniyetten de bir açıkalama yapıldı.

SİNKAFLI KÜFÜR İDDİASI

Açıklamada; “21.12.2023 tarihinde, Avcılar ilçesinde görevli Müstafi Polis Memuru A.B.Ö. ile Avcılar İlçe Emniyet Müdürü arasında çıkan olayla ilgili olarak adli ve idari işlem başlatılmıştır. Yapılan ön tespitte müstafi polis memurunun, ilçesindeki karakol denetiminden dönen İlçe Emniyet Müdürü'nün aracı geçtiği esnada, ailesine küfür etmesi üzerine İlçe Emniyet Müdürü aracından inerek iş yerine doğru gitmiş, aralarında arbede çıkmıştır.” Denildi. Olayla ilgili adli ve idari tahkikatın tamamlanmasının ardından kamunun bilgilendirileceği de ifade edildi.

Öte yandan, olayda mağdur olduğunu öne süren ve görüntüleri paylaşan A.B.Ö.’nün 12 ay önce Iğdır’dan İstanbul’a geldiği öğrenildi. İddiaya göre, A.B.Ö. Avcılar ilçesinde görev yaparken, aynı zamanda ticari ilişkiler içerisinde bulunuyordu. Araç satışı yaptığı öne sürülen A.B.Ö. bu araçların bir kısmını karakol otoparkına getiriyordu. Ek görevlerine de gitmek istemediği öne sürülen A.B.Ö.’nün döner dükkanı işlettiği de belirtildi. Durumu ilçe müdürüne aktarılınca hakkında rapor tutuldu.  

11 SORUŞTURMA

Rapor üzerine başlayan soruşturmada A.B.Ö. Iğdır’a geri gönderildi. A.B.Ö. çocuğunun elinde engel olduğunu belirterek, İstanbul’daki polis okuluna döndü. Ancak görev yerine mazeretsiz gitmeyince, “Müstafi” sayıldı. Polislikten ilişkisi kesilen A.B.Ö. iddiaya göre, yaşananlardan ilçe müdürünü sorumlu tuttu. A.B.Ö. hakkında  6’sı İstanbul’da 1 yılda 11 soruşturma açıldığı öğrenildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada emniyet müdürünün görevinden alındığı şu sözlerle duyuruldu:

Avcılar Emniyet Müdürü Murat Özburun’un, medyaya yansıyan görüntüleri derin üzüntüye sebep olmuştur.

Sebebi ne olursa olsun kabul edilmesi mümkün olmayan bu olay nedeniyle Murat Özburun, Avcılar Emniyet Müdürlüğü görevinden alınmıştır. 

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam etmekte olup, olayın incelenmesi için müfettiş talebinde bulunulmuştur.

Haber Kaynağı : 12punto