Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yapay zeka gazeteciliğine ilk dava açıldı! '...dolduramayacağı bir boşluk'

ABD'nin en büyük gazetelerinden The New York Times, yazılı eserleriyle ilgili telif hakkı sorunları nedeniyle ChatGPT ve diğer popüler yapay zeka platformlarının geliştiricisi şirketlere dava açtı.

Yapay zeka gazeteciliğine ilk dava açıldı! '...dolduramayacağı bir boşluk'

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından The New York Times, yazılı eserleriyle ilgili telif hakkı sorunları gerekçesiyle OpenAI ve Microsoft'a dava açtı. The New York Times, bu dava ile yapay zeka platformlarının geliştiricisi şirketlere karşı açılan ilk büyük medya davasına imza atmış oldu. New York Güney Mahkemesi'nde açılan davada, The New York Times tarafından yayımlanan milyonlarca makalenin, sohbet robotlarını eğitmek için kullanıldığı iddia edildi.

Davada, sanıkların gazetenin eserlerini yasa dışı şekilde kopyalayarak kullanmalarının milyarlarca dolarlık yasal ve fiili zarara neden olduğu belirtilirken, şirketlere gazetenin telif hakkıyla korunan çalışmalarını kullanan tüm sohbet robotu modellerini ve eğitim verilerini kaldırma çağrısı yapıldı. Ayrıca, OpenAI ve Microsoft'un The New York Times'ın içeriğini ücretsiz olarak kullanarak gazetenin yerini alacak ürünler yaratmakla suçlandığı belirtildi.

Gazetenin şikayetinde, "Haber kuruluşları bağımsız gazeteciliklerini üretemez ve koruyamazsa, hiçbir bilgisayarın veya yapay zekanın dolduramayacağı bir boşluk oluşacaktır" ifadelerine de yer verildi.


Haber Kaynağı : 12punto

gazetecilik New York Times yapay zeka