AYM Krizi devam ediyor! Avukatların Yargıtay’a yürüyüşü böyle başladı

Yargıtay'ın AYM'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararına karşılık AYM üyelerine suç duyurusunda bulunmasının ardından başlayan AYM krizi sonrası avukatlar Yargıtay'a yürüdü.

12punto

12punto ÖZEL

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluğuna ilişkin yaşanan büyük krizin ardından avukatların cübbeleriyle Yargıtay'a yürüme kararı polis engeline takıldı. Ankara Barosu ile Emniyet arasında yapılan görüşmeden sonra sadece Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin Yargıtay'a yürümesine izin verildi. Diğer avukatlar ise araçlarıyla Yargıtay'a giderek buradaki eyleme katılabilecek.

Ankara Barosu'nun eylem öncesindeki mesaisi, 10 Kasım münasebetiyle Ankara Adliyesi önündeki Atatürk heykeline çelenk bırakılması ve saygı duruşu ile başladı.

Avukatlar buradan Yargıtay'a yürümeyi planlıyordu; ancak toplantı yerine gelen Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı ile Güvenlik Şube Müdürü, yüzlerce avukatın yürüyüşüne izin verilemeyeceğini bildirdi.

Bunun üzerine Ankara Baro Başkanı Mustafa Köroğlu ile emniyet yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda; tüm avukatların Adliye'den Kumrular Caddesi'ne kadar gidip burada bir açıklama yapması, ardından sadece Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin Konya Yolu güzergâhından Yargıtay'a yürümesi konusunda anlaşma sağlandı.