Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: "Hedefteki ülke Türkiye"

Adalet Partisi Genel Başkanı, sosyal medya hesabından "Hedefteki Ülke Türkiye" başlıklı yazısını paylaştı. Öz, yazısında maddeler halinde Türkiye'nin çevresel, insan gücü, tarihsel, maden gibi zenginliklerine dikkat çekip jeopolitik ve stratejik önemine değindi

12punto

HEDEFTEKİ ÜLKE, TÜRKİYE.!

AMAÇ YARIM KALAN İŞİ TAMAMLAMAK VE ÜLKEYİ ELE GEÇİRMEKTİR.!

ELBETTE Kİ BU ARZU, 783.562 KİLOMETRE KARELİK BİR TOPRAK PARÇASINI ELE GEÇİRMEKTEN İBARET DEĞİLDİR.!

TÜRKİYE’Yİ ELE GEÇİRMEK DEMEK

- Üç tarafı denizlerle çevrili, Montrö Antlaşması ile kontrol altına alınmış, jeopolitik ve stratejik öneme haiz kilit bir ülkeyi ele geçirmek demektir..

- Dünyanın en büyük uçak gemisi önemine haiz KKTC üzerinden Akdeniz gibi stratejik bir koridora sahip olmak ve Ege Denizi’nin kapısını elde tutmak demektir..

- Güçlü bir iradenin yönetime gelmesi halinde Kuzeyde Rusya, batıda Asya, güneyde Ortadoğu ve Afrika, batıda AB ve küresel manada ABD üzerinde yaptırım demektir..

- Savaşta ve barışta Avrasya coğrafyasının başta savunma, ulaşım, enerji ve ticaret olmak üzere tüm hava, deniz ve kara koridorlarına hakim olmak demektir..

- Dünyanın sayılı yeraltı rezervine ve geleceğin enerji gücüne sahip olmak demektir..

- Başta Elon Musk’ın şirketleri olmak üzere dünya devi şirketlerin ürettiği “Elektrikli Otomobiller, Uzay Araçları, Starlink Uyduları” gibi lityum pili ile çalışan teknolojilerin olmazsa olmaz hammaddesi, bor madeni dünya rezervinin %72, 3'ünü üretme, ihraç etme, bor bağlantılı teknolojik yatırım yapma ve milyarlarca dolar gelir elde etme kapasitesine haiz geleceğin en zengin ülkesine sahip olmak demektir..

- Denizde ve karada dünyanın sayılı turizm imkanı ve kültür varlıklarına sahip olmak demektir..

- Dünyanın sayılı orman ve endüstriyel bitki florası ile önündeki engeller kalktığı taktirde verimli tarım alanları ve elverişli hayvancılık imkanına sahip olmak demektir..

- Aynı anda yaşanan dört mevsimin yarattığı tüm avantajlarından yararlanmak demektir..

 - Su, gıda ve enerji krizlerinin giderek tırmanacağı bu süreçte; petrolden çok daha önemli olan içilecek su ve dolayısıyla barajlar, sulama kanalları ve bu sayede tarımsal gıda ve hidroelektrik enerjisi üretimi demektir..-

- Tüm bunların farkında olmayıp kendini eğitmeyen, cehalet nedeniyle uyutulan, yoksulluğu sınav sanan, aklı bedenini terk etmiş ve bu yüzden de asırlardır zengin topraklar üzerinde çıplak ayakla dolaşan, bir türlü iki yakası bir araya gelmeyen kolay kontrol edilebilir bir toplumu ucuza kapatıp ele geçirmek ve boğaz tokluğuna çalışan işçiler ordusu kurmak demektir..

Bu yüzdendir ki önce vatanla makam, vicdanla cüzdan arasına sıkışmış menfaat perver siyasileri belirlemek, sonra da siyasi mühendislikle hem iktidarın hem de muhalefetin yönetimini tanzim etmek gereklidir..

İşte o zaman ülkeyi ele geçirdin demektir..

 Üstelik de bir asırlık ezeli kinin rövanşını alarak ve bunu da manidar bir şekilde 29 Ekim 2023’e denk getirerek..

Dr. Vecdet Öz

 

İşte Öz'ün o paylaşımı