Ankara'da TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı: 'Görüntülerin hızla yayılması bir amaca hizmet ediyor'

Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) önünde düzenlenen terör saldırısında 3 şehit 14 yaralıların olduğu bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili gelişmeleri aktarırken hayatını kaybedenler olduğunu duyurdu. Olayla ilgili güvenlik önlemleri artırılırken, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) saldırıya dair haberlere yayın yasağı getirdi. Gazeteci ve yazar Can Serhat Halis dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

12punto

Saldırının ardından yapılan haber ve görüntü paylaşımlarına tepki gösteren gazeteci ve yazar Can Serhat Halis, sosyal medya hesabından dikkat çekici bir değerlendirme yaptı. 

Halis, saldırının henüz devam ederken saldırganlara, içerideki rehinelere ve olay anına dair görüntülerin hızla yayılmasını eleştirdi. 

'ISRARIN NEDENİ ANLAŞILIYOR'

Halis, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Saldırı henüz devam ederken saldırganlara, saldırı anına, içerideki rehinelere dair videolar, binanın güvenlik kameralarına ait görüntüler hızla servis ediliyor. Israrla dehşet görünsün isteniyor. ‘Patlamadan sonra oylarımız arttı’ lafı hatırlanınca bu ısrarın nedeni anlaşılıyor.”

Saldırı ve sonrasında yapılan paylaşımlar, kamuoyunda tartışmalara yol açarken, güvenlik güçleri saldırının arka planını aydınlatmak için çalışmalarını sürdürüyor.