Fatih Altaylı: Galatasaray Avrupa Ligi'ne katılmalıydı! 'Bu ligin parçası olabiliriz demeliydi'

Gazeteci Fatih Altaylı, Galatasaray'ın Avrupa Süper Ligi projesine katılmama kararını eleştirdi. Altaylı, "Galatasaray'ın bu ligde yer alması kulübün değerini artıracak ve taraftarların da tercihi olacaktır" dedi.

12punto

Gazeteci Fatih Altaylı, Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi projesini destekleyen kararı sonrasında Galatasaray'ın bu gelişmeye yönelik tutumunu eleştirdi.

Altaylı, Galatasaray yönetiminin, 'Biz böyle bir oluşumun içinde yer almayız' şeklindeki kesin tavır almasını doğru bulmadığını ifade ederek şunları söyledi:

Ben, bu tavır kararının doğru olup olmadığına şüpheyle yaklaşıyorum. Kulüp yönetimi, kesin bir 'hayır' demek yerine, 'Gelişmeleri izliyor ve şartlara göre hareket edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Avrupa ligi sağlıklı ve güvenilir bir yapı olarak ortaya çıkarsa, elbette kulübümüzün kuruluş hedeflerine uygun olarak Türk olmayan takımları yenmek üzere bu ligin parçası olabiliriz.' gibi bir yaklaşım sergileyebilirdi

Altaylı bu tip bir esneklik, Galatasaray'ın değerini artırabilir ve milyar dolarlık takımlar arasına katılmasına yardımcı olabilirdi. Taraftarın da, her geçen gün değer kaybeden ve kalite kaybeden yerel lig yerine, Avrupa ligine katılmayı tercih edeceğini düşünüyorum" diye kaydetti.

Altaylı, yazısında ayrıca, Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili kararını da değerlendirerek, FIFA ve UEFA kurallarının yeni projeleri önceden onaylama zorunluluğunu içermediğini ve bu kuralların şeffaf, objektif, ayrımcılık yapmayan ve orantılı bir yapıya sahip olmadığını belirtti.