Fatma Şahin’in RT’cileri... Kasım ayında açılmış, kadın fotoğraflı profiller

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in tweetlerini boot hesapların yükselttiği iddia edildi.

12punto

Yerel seçim yaklaştıkça mevcut belediye başkanları da faaliyetlerini sosyal medya üzerinden paylaşmaya devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadınlarla üzüm ayıkladığı görüntüleri paylaştı. bir sosyal medya kullanıcısı Şahin’in paylaşımını yeniden gönderim yapanların boot hesap olduğunu ortaya çıkardı.

Dönem dönem siyasetçilerin takipçilerinin sahte profil -fake, boot- olduğu sosyal medyada gündeme geliyor. Son gündeme gelen isim ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu. Şahin, sosyal medya hesabında İncilikaya Mahallesi’ndeki kadınlarla üzüm ayıkladığı anları paylaştı. Şahin’in 24 bin 400 görüntülenme alan paylaşımı 70 kere paylaşıldı, 3000’den fazla beğeni aldı. 

Sinem Görücü isimli bir twitter kullanıcısı, Şahin’in tweetine olumlu yorum yapanların sahte kullanıcılar olduğunu ortaya çıkardı. Görücü, fake hesapların Kasım 2023’te açılan profiller olduğunu, hepsinin profillerinde kadın fotoğrafları olduğunu ve aynı şeyleri paylaştığını iddia etti. Şahin’in tweetini alıntılayan Görücü şunları yazdı:

"Şunun altına "Ayy başkanım çok tatlısınız, çok başarılısınız" vs diye yorum atan hesaplara tıkladım tek tek. Hepsi kasım 2023'te açılmış, hepsi kadın fotoğrafları kullanıyor ve hepsi sırayla aynı şeyleri retweet etmiş: (Aşağıya devamını da ekliyorum.)

Hepsinin kullanıcı isimleri de isimsoyisim + 4-7 haneli sayı.

Tamamı sırayla aynı şeylere yorum yapmış, aynı hesapları rtlemiş. Bu hesaplar: -Fatma Hanım -Gaziantep Gençlik Kolları Bşk Durmuş -Eyupsultan Yardımlaşma Derneği Gaziantep -Medeniyet Şehri hesabı Bi de İmamoğlu'nun birinci, Şahin'in ikinci çıktığı anketleri rtleyenler var arada.

En ilginci, 1. 3. ve 4. sırada CHP'li belediye başkanlarının olduğu bir memnuniyet anketini retweet edip öne çıkarmaya çalışmaları. Bu başkanların başarısını kabul ettiklerinden mi yoksa aman biz kendimizi kurtaralım da AKP ne yaparsa yapsın demelerinden dolayı mı bilmiyorum. :D

Anket diyor ki; Fatma Şahin o kadar başarılıdır o kadar başarılıdır ki, NEREDEYSE İmamoğlu kadar başarılı bir başkandır yani. :D Paylaştıkları anket böyle diyor. :D