Özlem Gürses: Türkiye'nin rol modelleri değiller

Gazeteci Özlem Gürses, kara para akladığı iddialarıyla bir süredir gündemde olan iş kadını ve fenomen Dilan Polat olayını farklı bir pencereden değerlendirdi. Gürses, "Genç insanlar bu denli zengin kişileri sosyal medyada izlemekten depresyona girdiler ve en önemlisi de kendilerinden utanıyorlar. Bu kişiler kesinlikle Türkiye'nin rol modelleri değil" dedi.

12punto

Muhammed Yakut'un 'kara para aklama' iddialarının ardından Dilan Polat ve eşi Engin Polat gündemdeki sıcaklığını koruyor.

İddialar sonrası açıklama yapan Dilan Polat, "Ülkesine döviz sokan insanlarız. Herkes bizi denetleniyor, rahat olun. Sen denetleniyorsan ben yüz denetleniyorum, rahat ol. Sen benim devletimi bu şekilde küçümseyemezsin, devletim herkesi denetler, kurban olduğum devlet" ifadelerini kullanmıştı.

'GENÇLER DEPRESYONA GİRDİLER'

Gazeteci Özlem Gürses, isim vermeden Türkiye'nin gündeminde olan Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Genç insanlar bu denli zengin kişileri sosyal medyada izlemekten depresyona girdiler ve en önemlisi de kendilerinden utanıyorlar" diyen Gürses, şu ifadeleri kullandı:

"Genç arkadaşlarımızın bir bölümü hayatta para kazanmaktan önemli hiçbir şey olmadığını düşünmeye başladı. En üzücü olanı ise eğitimin geçer akçe olmadığı kanısına sahipler. Maalesef sosyal medyada karanlık dünyaların ve kara para ekonomisinin izdüşümlerine maruz kalıyoruz.

Türkiye gibi bir ülkede ne kadar risk alırsanız o kadar para kazanırsınız. Evet bu doğru ama bu kişiler kesinlikle Türkiye'nin rol modelleri değil."