12'de Bilim Konuğu Dr. Alp Sirman: 'Kendimizi beğendirtmek için çile çekiyoruz'

12'de Bilim programına bu hafta konuk olan Bilim Yazarı Dr. Alp Sirman, nörobilimsel olarak kadın-erkek ilişkilerini Begüm Oktay'a değerlendirdi. Sirman, "Erkeklerin zekası kadınlarla karşılaşınca düşüyor" dedi.

12punto

12'de Bilim programı, Begüm Oktay'ın sunuculuğunda bu hafta yayımlandı. Oktay'a konuk olan Bilim yazarı Dr. Alp Sirman kadın-erkek ilişkisini nörobilimsel olarak değerlendirdi. 

Oktay, açıklamalarında erkeklerin kadınları gördükten sonra zeka seviyesinde bir düşüş yaşandığını belirterek, "Bütün kadınlar 10 yaşından itibaren gayette iyi bilirler ki bir erkeğe şöyle bir baktıklarında onun zeka seviyesinde yüzde 20'lik bir düşüş olur. Biz daha zeki davranmazsak, kendimizi daha iyi gösterecek bir sürü deli şeyleri yapabiliyoruz. Kendimizi daha iyi anlatmak, güçlü olduğumuzu anlatmak için. Kendimizi beğendirtmek için çile çekiyoruz işin gerçeği, tabi ki bu beraber olana kadar" ifadelerini kullandı. 

"Erkekte olan yüksek olan hormon testosteron bir de dopamin olunca kadını etkilyebilmek için kendini olduğundan çok daha iyi göstermeye çalışma durumu var. Ne zaman beraber oluyorlar, adamın testosteron düşüyor kadında oksitosin yükseliyor.  Kadında sosyal filtre yükseliyor. Olduğundan daha farklı görmeye başlıyor" dedi. 

KADINLAR MAÇO ERKEK SEVER Mİ?

Sirman, kadın-erkek ilişkisinde sürekli konuşulan, 'kadınlar maço erkek sever mi?' sorusuna da yanıt verdi. Sirman şunları aktardı: 

"Kadınlar maço erkek sevmiyorlar. Çünkü, maço erkeklerinin kendini öldürtme şansı çok yüksek. Çekici olanlar sounları problemsiz çözenler. Doğada, maço erkek, alfa erkek dediğimiz türlerde en merhametli olanlardır" 

KADINLARIN SEÇİMİNDE SOSYAL MEDYANIN ETKİSİ

Sirman, sosyal medya nedeniyle kadınlarda seçenek anksiyeti göründüğünü şu şekilde ifade etti,"Kadınlarda çok seçenek anksiyetesi var. Karnın çok açıktı. Yemekhaye gittin tabıldot var yedin, mutlusun. Yine açsın, açık büfeye gittin hangisi yesem diye mutsuzsun. Buna seçenek anksiyetesi denir. Kadınlarda sosyal medya nedeniyle böyle bir durum var.  Bir açıdan kötü bir şeye sonuç açtı. İki boyutlu bir ilişkiye sebebiyet verdi. Gerçek seçimde koku çok önemli. Kötü veya temiz kokmaktan bahsetmiyırum. HLA kromozumları, birbirinden uzak genetik yapısı olan insanlarda farklı oluyor. Kadınlar, genetik olarak kendinden uzak olan insanları daha çekici buluyor"

YÜZDE 60 ETKİLİYOR

Öpüşmenin ilişikinin devamına olan etkisi yüzde 60 olduğunu belirten Sirman, cümlelerini şu şekilde tamamladı:

"İlişkilerde en büyük sorun, ilişkinin değerinin aşağıya düşmesi şiddete yönlendirebilir. Şiddet eğilimi sadece bundan kaynaklanmıyor. Bir toplumu kalabalık hale getirir ve kaynakları artırmazsanız şiddet eğilimi artar. Şiddetin altında ekonomi var, yanlış politikalar var"