Apple, HomePod beta güncellemesini iptal etti

Apple, dün yaptığı güncellemeyle HomePod yazılımını yenilemişti. HomePod 18.1 beta 2, yeni bir özellik getirmeden yayınlanmıştı. Ancak güncelleme bugün geri çekildi. Bunun nedeni, bazı kullanıcıların güncelleme sonrası cihazlarının kullanılamaz hale gelmesiydi.

12punto

Apple'ın HomePod yazılımına yeni bir özellik uzun zamandır gelmese de Apple, güvenlik ve uyumluluk gibi nedenlerden dolayı güncellemeler yapmaya devam ediyor. Bu güncellemelerden biri de HomePod 18.1 betası olmuştu. Güncellemenin ardından, 22J5552d kurulumu kullanımdan kaldırılmış oldu. Bazı kullanıcılar, bu güncellemenin ardından HomePod cihazların tuğlaya dönüştüğünden şikâyet ediyordu. 

18.1 beta 1 yeniden indirilebilecek

HomePod 18.1 beta 2'de ortaya çıkan sorun nedeniyle bu güncelleme iptal edildi. Güncellemeyi yapan kullanıcılar, 18.1 beta 1 sürümünü tekrar indirip yükleyebilecekler. Yeni bir özellik eklenmediği düşünüldüğünde, şu anda beta 2 sürümüne geçmenin herhangi bir avantajı bulunmuyor.

HomePod cihazlarının kullanılamaz hale gelmesi durumunda, cihazın altındaki özel bağlantı noktası aracılığıyla yazılımı güncellemek mümkün oluyor. Ayrıca HomePod, tvOS işletim sistemini kullandığı için kablosuz bağlantı üzerinden belirli adımlar izlenerek de güncellemeler yapılabiliyor. Ancak Apple, bu alternatif çözüm yöntemlerini henüz resmi olarak doğrulamadı ve bu işlemlerin cihazın garantisini geçersiz kılma riski bulunuyor.