ChatGPT'den hızlı cep boy yapay zeka cihazı tanıtıldı

ABD merkezli bir girişim olan Rabbit, yeni bir cihaz tanıttı. Buna göre cihaz uygulamaları kullanıcının yerine kullanabiliyor.

12punto

Yapay zekanın yükselişi devam ederken, CES 2024 kapsamında tanıtılan cihazlar şaşırtmaya devam ediyor. Bu bağlamda Rabbit R1 adı verilen yapay zeka cihazı, cebe sığacak kadar küçük olmasına rağmen oldukça akıllı. 

Bu cihaz söylenene göre uygulamaları kullanıcının kullanım şeklini öğrenerek taklit ederek kullanabiliyor.

YAPAY ZEKA CİHAZI R1 199 DOLARDAN SATILACAK

Cihazın amacı akıllı telefonların yerine geçmek değil aksine cepte kolaylıkla taşınan bir asistan olmak. Bunun yanı sıra kullanıcının tüm uygulamalarında gezinmek için işlemleri yerine getirmek üzere tasarlandı.

R1, ilk bakışta DJI Osmo Action gibi bir cihaza benziyor. Yani aksiyon kamerası gibi ancak elbette çok daha farklı özelliklere sahip. Öncelikle bu cihazda 2.88 inçlik dokunmatik bir ekran var. İki adet mikrofona ek olarak hoparlörü de bulunan cihazda tavşan gözü olarak adlandırılan 360 derecelik bir kamera yer alıyor.

MediaTek Helio P35 işlemcisinin yer aldığı cihazda 4 GB RAM'e ek olarak 128 GB depolama alanı sunuluyor. USB-C destekleyen cihaz, Wi-Fi özelliğine ek olarak 4G SIM'i de destekliyor.

Şirketin CEO'su Jesse Lyu, cihazın Midjuorney'den görsel oluşturmayı öğrendiğini aktarırken aynı zamanda ChatGPT'den de hızlı yanıt verdiğini de iddia ediyor.

Cihazın kullanım ömrüne yönelik detaylı bir açıklama yok ancak kullanıcılar tüm gün boyunca R1'i kullanabilecek. ABD'de mart ve nisan aylarında satışa sunulması beklenen ürünün fiyatı ise 199 dolar olarak duyuruldu.