Deri altına yerleştirilebilen kablosuz şarj cihazı geliştirildi

Kablosuz şarj konusunda bir devrim henüz gelmese de bilim insanları deri altına yerleştirilebilen kablosuz şarj cihazı geliştirdi.

12punto

Bilim insanları biyoelektronik implantlara güç verebilecek, biyolojik olarak parçalanabilen ve kablosuz enerji alabilen bir cihaz geliştirmeyi başardılar. Lanzhou Üniversitesinden araştırmacıların önderlik ettiği Science Advances dergisinde yayınlanan çalışmaya göre geliştirilen bu sistemin prototipi hem biyolojik olarak parçalanibiliyor hem de oldukça esnek.

Makaleye göre daha önce biyolojik olarak parçalanabilen güç kaynağı üniteleri geliştirilmesine rağmen genellikle yalnızca bir kez kullanılabiliyor ve biyomedikal uygulamalar için yeterli enerji üretimine sahip olmadıkları yazıyor.

Yeni çalışmada doğru miktarda güç üretebilen yeni bir ünite ihtiyacına karşılık olarak bu cihazın geliştirildiği aktarılıyor.

Deri altına yerleştirilen bu kablosuz şarj cihazının amacı ise yüksek enerji depolama performansı ve tercih edilen doku arayüzeyleme özellikleri sunmak. Burada biyolojik olarak parçalanabilir yapıda bir cihazın geliştirilmesi oldukça önemli çünkü benzer işlevler sunan cihazların şarjlarını değiştirmek için ameliyat gerekiyor. Bu da süreci can sıkıcı bir hale getiriyor. 

Bu yeni cihazın prototipi ise biyolojik olarak parçalanabilir yapısından kaynaklı olarak çok daha pratik bir kullanım sunuyor. Magnezyum bobininin yer aldığı cihazın modülü, çinko-iyon hibrit süper kapasitörden oluşuyor olmasıyla dikkat çekiyor.

Cihazın tıp alanında ve diğer pek çok alanda kullanılması için daha fazla çalışma yapılması gerekiyor ancak bu buluşun şu anki hali bile gelecekteki şarj cihazlarının nasıl olabileceğine dair bizlere fikir vermeye yetiyor.