Epic CEO'su Sweeney'den Valve'a hakaret: 'Pislikler'

Steam ve Valve'ın patronu Gabe Newell'a, Epic Games CEO'su Tim Sweeney tarafından gönderilen bir e-postada, Steam kesintilerine dayanarak hakaret etti.

12punto

Tim Sweeney, Gabe Newell'a hakaret edildiği iddiasıyla Steam ve Valve'a bir e-posta gönderildiğinde bulundu.

Valve ve Wolfire Games arasındaki bir davada ortaya çıkan eski e-postalar, Tim Sweeney'nin Steam ve Valve patronu Gabe Newell'a gönderdiği ilginç mesajları ortaya çıktı.

Donanımhaber'de yer alan habere göre, belgeler, Valve'ın PC oyun endüstrisindeki fiyatları kontrol ettiği iddiasında bulunan bağımsız bir oyun stüdyosu olan Wolfire Games tarafından açılan davada gün yüzüne çıktı.

Sweeney, Valve'ın yüksek hasılatlı oyunlardan aldığı payı azaltmasından ve Apple'a karşı artan öfkeden rahatsız oldu. Sweeney, Gabe Newell ve Valve'den Erik Johnson'a gönderdiği bir e-postada, "Pislikler" dünyanın güçlü ve kudretli olanlar için özel şartlara sahip olduğunu, yüzde 30'unun ise küçük insanlar için olduğunu ifade etti.

Bu e-postanın Newell tarafından görüp görülmediği veya yanıtlanıp yanıtlanmadığı bilinmiyor, ancak Sweeney'nin eleştirilerine Valve COO'su Scott Lynch'in cevap verdi.

Lynch'in cevabında, "Çok mu kızdın?" şeklinde bir internet mizahı olan "You mad bro?" ifadesi bulunuyor. Wolfire Games CEO'su David Rosen, Valve'a karşı oyun geliştiricilerini temsil eden toplu bir dava sürdürürken, motivasyonunun oyuncuların ve oyun geliştiricilerinin Valve'ın davranışlarından zarar görmesi olduğunu söylüyor. Bu arada, Epic Games ve Apple arasındaki kriz devam ediyor.