Google, Gemini ile kurumsal yapay zeka çağına giriyor!

Google, yapay zeka araçlarını Gemini markası altında topladı ve Google Workspace ile entegre etti.

12punto

Geçtiğimiz günlerde Google, yapay zeka uygulamalarını Gemini markası altında bir araya getirmişti. Bu adımın bir sonucu olarak, Duet AI hizmetinin de Gemini for Workspace olarak yeniden adlandırılacağı duyuruldu. Şimdi ise ortaya çıkan son sızıntılara göre, Google ileri yapay zeka araçlarını Google Workspace ile kurumsal müşterilere sunmayı planlıyor.

Google, Gemini markası altında yeni abonelik seviyeleri olan Gemini Business ve Gemini Enterprise'ı tanıtmıştı. Bu yeni abonelik seviyelerinin, müşterilere Gemini 1.0 Ultra'nın sahip olduğu tüm yetenekleri ve daha fazlasını sunması bekleniyor.

İşte detaylar:

Google Gemini markasının ortaya çıkmasının hemen ardından ortaya atılan bu abonelik sistemi, yeni yapay zeka teknolojileriyle kullanıcı verimliliğini artırma potansiyeline sahip. Bu teknolojiler şu anda Duet AI olarak sunulsa da, yakın zamanda bu isimlendirme Gemini for Workspace olarak değişecek. Bu değişiklikle birlikte, kullanıcıların dikkatini çekmeyi hedefliyor.

İddialara göre, Gemini Business ve Gemini Enterprise abonelik seviyeleri 21 Şubat tarihinden itibaren müşterilerin kullanımına sunulacak. Bu abonelikler, 100'den fazla ülkede hizmet verecek ve yüksek bir kişisel veri güvenliği sağlayacak. Bu özellik, birçok şirket için kritik önem taşıyor.

Her iki abonelik seviyesini birbirinden ayıran kriterler henüz netleşmedi ve herhangi bir fiyat bilgisi henüz sunulmadı. Ancak bu bilgilere birkaç gün içinde erişmek mümkün olabilir. Google Gemini, kurumsal şirketlerin yanı sıra öğrenciler için de birçok yeni özellik sunacak ve hayatımızı değiştirecek teknolojilerden biri olabilir. Ancak bu değişimin yararlı olup olmayacağını zaman gösterecek.