Google'dan şaşırtıcı karar: İşte Bard'ın yeni ismi

Google, yapay zeka odaklı hizmetlerini tek bir isim altında toplamak için Bard'ın ismini Gemini olarak değiştiriyor.

12punto

Google, yapay zekâ destekli sohbet botu Bard'ın ismini değiştirecek. Kodlarda tespit edilen değişiklik, yapay zekâ destekli hizmetlerin tek bir isim altında toplanacağını gösteriyor.

ARTIK 'GEMİNİ' OLACAK

ABD merkezli teknoloji devi Google, geliştirdiği yapay zekâ teknolojileriyle ilgili dikkat çeken bir karar aldı. Şirket, bugüne kadar "Bard" olarak anılan üretken yapay zekâsının ismini "Gemini" olarak değiştirmeye karar verdi. Google, yapay zekâ odaklı hizmetlerini tek bir isim altında toplama stratejisi doğrultusunda bu değişikliği uygulamaya koymak için çalışmalara başlamış durumda.

Gemini ismi, Google için yeni bir terim değil. Şirket, geçtiğimiz yıl bir etkinlikte geniş yapay zekâ dil modelini "Gemini" olarak duyurmuştu. Google'ın yapay zekâ hizmetlerini tek bir çatı altında birleştirme çabalarının bir yansıması olarak Bard'ın adının Gemini olarak değiştirilmesi, daha bütünlük sağlayacak gibi görünüyor.

Uygulama araştırmacıları, birkaç gün önce Google uygulamasının kodlarını incelediklerinde, Bard ibarelerinin yerine Gemini ibaresinin kullanılmaya başlandığını tespit etmişlerdi. Ayrıca, hizmetin web uygulaması ve internet sitesinin kodlarında da Gemini ismiyle ilgili bilgilere ulaşıldı. Ancak dönüşüm sürecinin ne zaman tamamlanacağı ve Bard isminin ne zaman tarih olacağı konusunda şu anda bir bilgi bulunmuyor.

Google, isim değişikliği hakkında detaylı bir açıklama yapmasa da, bu kararın genel olarak her hizmete özel isim veren bir markadan daha bütünlük sağlamak amacıyla alındığı anlaşılmaktadır. Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Asistan gibi ayrı adlandırmaların aksine, Google'ın yapay zekâ hizmetlerini tek bir isim altında toplama stratejisi, kullanıcılar için daha tutarlı bir deneyim sunmayı amaçlıyor.