GTA 6 fragmanı ardından rekor geldi; oyun hakkındaki yeni haberler

GTA 6 için ilk fragman 5 Aralık yani dün itibariyle yayınlandı. Ancak 10 yıldır beklenen oyunun sadece fragmanı bile büyük sükse yarattı.

12punto

Rockstar Games imzalı GTA serisinin son oyunu GTA 6, GTA IV, için ilk fragman yayınlandı. Bu fragmanda oyun hakkında küçük bazı bilgiler öğreniyoruz. Karakterleri görüyor ve mekan tasarımlarının nasıl oyuna işlendiğini anlıyoruz. Oyunda yer alan NPC'lerin yani oyuncu olmayan karakterlerin ne kadar gerçekçi durduğunu da bu fragman bize gösteriyor. 

Uzun bir süredir oyun gündemini meşgul eden GTA 6, çıktı, çıkıyor, geldi gelecek gibi pek çok haberle konuşuluyordu. 

GTA 6 FRAGMANI REKOR KIRDI

Rockstar Games'in yayınladığı fragman ise ilk rekorunu kırdı. Guinness World Records sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşıma göre oyun 24 saat içinde en çok izlenen video oyunu tanıtımı olmayı başardı. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Daha 24 saat geçmemesine rağmen, GTA 6 fragmanı şimdiden, 24 saat içinde en çok izlenen video oyunu tanıtımı olduğunu onaylayabiliriz.''  

İlk 24 saat içinde 94 milyon izlenen ilk GTA 6 fragmanı, bu rekoru kırdı ancak başka 'yüksek takipçili' kanallarda da eşzamanlı olarak paylaşıldı ve orada da 20 milyonluk bir izleyici var. Yani 20 milyon izleyici olmadan kırılan rekor, aslında dünyanın ilk 24 saat içinde izlenen videosu rekorunu da kırabilirdi.

GTA 6 fragmanı bu kadar sevilse de bazıları fragmandan tatmin olmamış görünüyor.

 

2025 YILINDA ÇIKACAK OLMASI YATIRIMCILARI VE BAZI OYUNCULARI SEVİNDİRMEDİ

Rockstar Games'in çatı şirketi Take-Two Interactive GTA 6 fragmanının yayınlanmasının ardından önce yüzde 1 sonra piyasa öncesi işlemlerde yüzde 7'ye kadar düştü. 

FRAGMANDA YER ALAN SOSYAL MEDYA GÖRÜNTÜLERİ GERÇEK ÇIKTI

Daha önce gerçekçi karakterlerin yer alacağı söylenen oyunda, 'gerçek olayların' da yer aldığı ortaya çıktı. En azından fragmanda bu gerçek olaylar ve kişiler kullanılmış görünüyor.

Oyunun ilk etapta PlayStation 5 ve Xbox Series X ve S modellerine çıkacağı söylendi. Ancak PC tarafına ne zaman geleceği resmen duyurulmadı. Ancak önceki serilerde olduğu gibi bir rota izlenecekse oyunun PC tarafına gelmesi 2026 yılını bulabilir.