HP yıllık gelirde kayıp yaşıyor; ümitler yapay zekalı bilgisayarlarda

Bilgisayar pazarının yıllardır önemli aktörlerinden olan HP, yıllık gelirde yüzde 15'lik kayıp yaşadı.

12punto

Tablet ve bilgisayar tarafının güçlü oyuncularından olan HP, yıllık gelirinde kayıp yaşadı. Bunun yanında yapay zeka destekli bilgisayarların piyasaya girmesiyle bunun tersine dönebileciği ümit ediliyor.

Pandemiden bu yana kan ağlayan bilgisayar sektöründe en kötü dönemler yaşanıyor. PC tarafı için geçen aylarda yeni bazı veriler yayınlanmıştı. Araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner tarafından yayınlanan verilerde PC sevkiyatları inanılmaz düştü. Durumun değişmesini bekleyen uzmanlar, geçen yıla oranla satışlardaki bu düşüşün enflasyon ve yaşam maliyetlerinin artmasına bağlıyordu.

HP İÇİN 2024 YILINDAKİ BEKLENTİLER YÜKSEK, TIPKI SEKTÖRDEN OLDUĞU GİBİ

The Register tarafından aktarılan rapora göre, HP 53,7 milyar dolar gelir elde etti. Bu önceki yıla göre yüzde 15 daha az.

HP CEO'su Enrique Lores, zor bir yıl olabileceğini beklediklerini söyledi. Zorlu şartların sektördeki talebi kısıtladığını aktaran CEO, bunun tüm yılı etkilediğini söyledi.

Aynı zamanda HP CEO'su, gelecek yıl iş bilgisayarı tarafında satışların artacağını söylüyor. Çünkü Windows 11 geliyor ve buna göre talep artacak. Aynı zamanda yapay zekaya sahip bilgisayarlar da çıkacak.

Lores'e göre yapay zekalı bilgisayarların 2024 yılında ortaya çıkacak olması yeni bir pazar genişlemesini doğuracak. İnsanlarda bu yeni teknolojili cihazlar için ellerindeki cihazları yükseltmek isteyecekler.