Kaspersky, Antidrone çözümüne güncelleme getirdi

Kaspersky, artan sivil drone tehdidine karşı daha güçlü bir koruma sunmak için Antidrone çözümünü güncelledi.

AA

Kaspersky'nin güncellenmiş Antidrone çözümü, daha akıllı algılama, ölçeklendirme ve özelleştirme sunuyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, 2027 yılına kadar küresel sivil drone pazarının, 2023 yılına kıyasla neredeyse iki kat artarak 21,62 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu nedenle, ticari tesisler, kritik altyapılar ve kamuya açık etkinliklerin izinsiz videoya kaydedilmesi ve hatta endüstriyel casusluk yapılması gibi durumlardan korunma ihtiyacı artıyor.

Müşteriler, sürekli olarak daha sofistike hale gelen sivil dronelere karşı korunmak için antidrone çözümlerine yöneliyorlar. Kaspersky, bu artan talebi karşılamak için Antidrone çözümünü, yapay zeka algoritmaları ve sinir ağları da dahil olmak üzere en son teknolojiyle geliştirdiğini belirtiyor.

Yeni Kaspersky Antidrone arayüzü, akıllı algoritmalar kullanarak haritada sadece sistemin "onaylandığını" düşündüğü olayları görüntülemek için tasarlandı. Bu yaklaşım, operatörün iş yükünü azaltmak için bazı analiz işlemlerini sistem tarafından yapmayı amaçlıyor.

Kaspersky Antidrone'un algoritmaları, radarlar, yönlendirilmiş radyo frekansı denetleyicileri, radyo frekansı dedektörleri, optik ve termal görüntüleme kameraları gibi çeşitli cihazlardan gelen bilgileri karşılaştırıyor. En az iki tür teknoloji tarafından tespit edilen bir olay "doğrulanmış" olarak kabul ediliyor.

Güncellenen sistemde Kaspersky Antidrone'un ölçeklenebilirliği önemli ölçüde artırıldı. Gelişmiş entegrasyon yetenekleri sayesinde çözüm, bütün bir bölgesel ekosistem olarak hizmet verebiliyor. Artık Antidrone, üçüncü taraf çözümlerle API aracılığıyla entegre edilebiliyor ve böylece tüm sistem tek bir konsoldan yönetilirken coğrafi kapsama alanı genişletilebiliyor.

Çözümün dahili test sonuçlarına göre, yeni grafik motoru sayesinde arayüz artık 12 kat daha hızlı çalışıyor. Kaspersky Antidrone, kendi geliştirilmiş haritasıyla birlikte önemli bir yeniden tasarım ve yeni bir çerçeveleme yaparak daha yüksek çalışma hızıyla sonuçlanıyor. Tüm grafik öğeler gerçek zamanlı olarak kolayca görüntülenebiliyor ve kullanıcılar artık tüm ayrıntıları daha yakından incelemek için video analizi ve harita modları arasında kolayca geçiş yapabiliyorlar.

Kaspersky Antidrone arşivi, yanlış pozitifler dahil olmak üzere tüm olaylar hakkında bilgileri depoluyor. Raporlar otomatik olarak ve yalnızca kullanıcı tarafından seçilen olaylar için oluşturuluyor. Raporlarda kalkış noktası, pilotun konumu, uçuş başlangıç ve bitiş zamanları ile videoda tespit edilen ilk ve son kareler gibi temel özellikler vurgulanıyor. Yeni versiyonda arşiv daha detaylı ve anlaşılması daha kolay bir biçimde sunuluyor.

Kaspersky Antidrone Uluslararası İş Geliştirme Müdürü Alexander Gorbunov'un açıklamasında, "İnsanlar antidrone çözümlerinden bahsettiklerinde akıllarına hemen donanım geliyor. Ancak tehdit ortamı dönüştüğü ve donanım cihazları tek başına kapsamlı güvenliği sağlayamadığı için yazılımlar giderek daha önemli hale geliyor. Bu alanda sundukları çözüm paketinin tamamını geliştirmeye ve iyileştirmeye odaklandıklarını belirterek, "yeni sürümde, yazılımdaki birçok hayati işlevi optimize ettik ve yanlış pozitif sorununu çözdük. Arayüzde gezinmeyi basitleştirdik ve aşırı bilgi yükünü ortadan kaldırdık. Entegrasyon yeteneklerini geliştirmemiz, çözümümüzü sahada yaygınlaştırmak için ihtiyaç duyulan geliştirici kaynaklarını azalttı." şeklinde ifadeler yer aldı.