NASA'dan yeni paylaşım! Nasa, Mars helikopterinin uçuş haritasını paylaştı

NASA'nın Mars helikopteri Ingenuity, son uçuşunda kanatlarından birinin zarar görmesi nedeniyle artık uçamaz durumda olsa da, uzay keşfi alanındaki başarısıyla gündemde kalmaya devam ediyor.

12punto

NASA’nın geliştirdiği Mars helikopteri Ingenuity’nin, aktif görevde olmamasına rağmen gündemde kalmaya devam ettiği bildirildi. Son uçuşunda kanatlarından birinin zarar gördüğü ve bu nedenle artık uçamaz durumda olduğu ifade ediliyor. Drone olarak da adlandırılan Mars helikopteri Ingenuity’nin, uzay keşfi alanında ulaşılan en ileri noktalardan birini temsil ettiği belirtiliyor. Ingenuity’nin başarılarıyla dikkat çektiği ve şimdi ise 72 farklı uçuşunun mesafesini ve rotasını gösteren bir video ile gündeme geldiği aktarıldı.

Log'da yer alan habere göre, Mars helikopteri Ingenuity’nin, Perseverance uzay aracı tarafından görüntülendiği ve bu görüntülerin NASA JPL tarafından sosyal medya üzerinde paylaşıldığı belirtiliyor. Ingenuity’nin 5 metre yüksekliğe çıkan kısa uçuşlarının ve dengesinin sergilendiği videonun, Perseverance’ın Mars yüzeyindeki gözetleme görevine yardımcı olduğu ifade ediliyor. Ingenuity’nin, Perseverance’ın gideceği yolları inceleyerek potansiyel tehlikeleri erkenden tespit ettiği ve böylece Perseverance’ın rotasının daha güvenli yollardan gitmesi için değiştirilebildiği vurgulandı.

NASA JPL’de görevli Ingenuity takım lideri Teddy Tzanetos’un, “Her uçuşta Ingenuity’nin yeni bir alana odaklandığını ve daha önce hiçbir gezegen görevinin başaramadığı bir bakış açısı sunduğunu” söylediği aktarıldı.