'PUBG MOBILE Dünya Kupası Büyük Finalleri' İstanbul'da gerçekleşecek: Türk takımı mücadele edecek

Dünyanın en büyük espor turnuvalarından PUBG MOBILE Dünya Kupası’nın (PMGC) Büyük Finalleri, 8 – 10 Aralık tarihleri arasında Bir Türk takımının da katılımıyla gerçekleşecek. Lig Aşamasını 9. sırada tamamlayan diğer bir Türk ekibi olan Melise Esports ise 22 - 24 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Tutunma Aşaması'na katılacak ve İstanbul'daki Finallerde mücadele etmek için çaba harcayacak. Turnuvaya Ülker Spor ve Etkinlik Salonu ev sahipliği yapacak.

12punto

Dünyanın en büyük espor turnuvalarından PUBG MOBILE Dünya Kupası’nın (PMGC) Büyük Finalleri, 8 – 10 Aralık tarihleri arasında İstanbul Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 

Türkiye, dünyanın en iyi PUBG MOBILE takımlarını ağırlamaya hazırlanırken, bu büyük organizasyonda ülkemizden birden fazla espor takımının yer alabileceği olasılığı da göz önüne alınıyor. 3 milyon dolar ödül havuzuna sahip turnuva, Türkiye'nin espor sahnesine ev sahipliği yapacak.

TÜRK TAKIMI YARIŞACAK

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Dünya Şampiyonasının galibi S2G Esports, doğrudan PMGC Büyük Finallerinde yer alma hakkı kazandı. Finallere giden yolda PMGC Lig Aşaması'nda Türkiye'den 3 espor takımı yer aldı. Bra Espor ve Next Rüya, burada gösterdikleri performansla finallere katılmak için gerekli başarıyı elde edemediler, ancak Grup Aşamasını 9. sırada tamamlayan Melise Esports, Tutunma Aşaması'nda mücadele etme hakkını elde etti.

CANLI YAYINLANACAK

Grup Aşaması'nı 4. sıradan 11. sıraya kadar olan dereceleri elde eden takımlar, Tutunma Aşaması'nda mücadele edecekler. Bu aşama, toplamda 3 farklı gruptan oluşacak ve 24 takımın katılımıyla 22 - 24 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Tutunma Aşaması'nda ilk 16'ya giren takımlar, Son Şans Elemelerine katılma hakkını elde edecek ve buradan ilk 5'e girenler İstanbul'da düzenlenecek Büyük Finallere katılma şansını yakalayacaklar. Tutunma Aşaması maçları, PUBG MOBILE Espor Türkiye Youtube Kanalı'ndan canlı olarak yayınlanacak.

SON DÖNEMDEKİ YÜKSELİŞ

Daha önce Dünya Şampiyonası deneyimine sahip olmayan Melise Esports, son yıllarda gösterdiği hızlı yükselişiyle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl aralık ayında düzenlenen PUBG MOBILE Yükselen Yıldızlar turnuvasında birinci olan takım, amatör oyuncular için profesyonel espor arenasına açılan bu turnuvayı kazandı. Ayrıca, geçtiğimiz ay sona eren 4 milyon TL ödül havuzlu 2023 PMPL Türkiye Güz Sezonu'nu birincilikle tamamladı. Bu başarılarının ardından Melise Esports, 2023 PUBG MOBILE Pro League Avrupa Güz Sezonu'nda mücadele etme hakkını kazandı ve turnuvayı 5. sırada tamamlayarak PMGC Lig Aşaması biletinin yanı sıra 12.000 dolarlık ödül kazandı.