Spotify, Birleşik Krallık'ta çevrimiçi kurslar sunmaya başladı

Spotify, Birleşik Krallık'ta kullanıcılarına videolu eğitim içerikleri sunan yeni bir özellik test etmeye başladı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, müzik, podcast ve sesli kitap kategorilerine ek olarak çevrimiçi kurslara da erişebilecek.

12punto

Birleşik Krallık'ta test edilmeye başlanan yeni özellikle birlikte, Spotify kullanıcılarına çeşitli kategorilerde videolu eğitim içerikleri sunulmaya başlandı.

Webtekno'da yer alan habere göre, test kapsamında, BBC Maestro, Skillshare, Thinkific ve PlayVirtuoso gibi platformlardan seçilmiş kurslar Spotify'ın mobil uygulamasına ve masaüstü sürümüne eklendi. Kurslar müzik yapma, yaratıcılık, ekonomi ve sağlıklı yaşam gibi kategorileri kapsıyor.

Ücretsiz ve premium üyeler, her bir kursun ilk iki içeriğini ücretsiz olarak izleyebilecek. Daha fazla içeriğe erişmek için ise internet sitesi üzerinden abonelik satın almaları gerekecek.

Spotify'ın bu yeni özelliği, eğitim içeriği üreticilerinin daha geniş kitlelere ulaşmalarını ve platformdaki kullanıcı bilgileri sayesinde içeriklerini hedef kitlelere daha hızlı ulaştırmalarını sağlayacak.

Özelliğin Türkiye'de kullanıma sunulup sunulmayacağına dair şu an için bir bilgi bulunmuyor.