TikTok kapatılıyor mu? Yetkili isimden açıklama geldi

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında toplandı. Yayman, toplantının ardından Tiktok ile ilgili açıklamalarda bulundu.

12punto

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu, AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında toplandı.

Yayman, komisyonun açılış konuşmasında dijitalleşmenin siyaset üstü bir konu olduğunu ve Türkiye'nin geleceği için büyük önem taşıdığını belirtti. Yayman, dijital dünyadaki suçların gerçek dünyadaki suçlarla aynı olduğunu vurgulayarak, TBMM iç tüzüğüne göre komisyonun tavsiye niteliğinde kararlar alabileceğini ifade etti. Ayrıca, dijital mecraların kamu düzeni ve veri mahremiyeti açısından önemli bir paradoks sunduğunu söyledi.

Yayman, Dijital Mecralar Komisyonu'nun sosyal medya komisyonu olmadığını, ancak dijital ağlarda veri mahremiyeti ve özel hayatın gizliliği konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti.

We Are Social'in 2024 Ocak verilerine göre, Türkiye'nin dijital mecralardaki yerini açıklayan Yayman, YouTube'da 57 milyon, Instagram'da 57 milyon, TikTok'ta 37 milyon, Facebook'ta 34 milyon, X'te 20 milyon ve LinkedIn'de 16 milyon takipçiye sahip olduğunu duyurdu. Yayman, Türkiye'nin X'te dünyada 7'nci, YouTube'da 11'inci, Facebook'ta 15'inci, TikTok'ta 10'uncu, Instagram'da 5'inci ve LinkedIn'de 13'üncü sırada olduğunu belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu, AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında toplandı. Yayman, komisyonun açılış konuşmasında dijitalleşmenin siyaset üstü bir konu olduğunu ve Türkiye'nin geleceği için büyük önem taşıdığını belirtti. Yayman, dijital dünyadaki suçların gerçek dünyadaki suçlarla aynı olduğunu vurgulayarak, TBMM iç tüzüğüne göre komisyonun tavsiye niteliğinde kararlar alabileceğini ifade etti. Ayrıca, dijital mecraların kamu düzeni ve veri mahremiyeti açısından önemli bir paradoks sunduğunu söyledi.

Yayman, Dijital Mecralar Komisyonu'nun sosyal medya komisyonu olmadığını, ancak dijital ağlarda veri mahremiyeti ve özel hayatın gizliliği konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti. We Are Social'in 2024 Ocak verilerine göre, Türkiye'nin dijital mecralardaki yerini açıklayan Yayman, YouTube'da 57 milyon, Instagram'da 57 milyon, TikTok'ta 37 milyon, Facebook'ta 34 milyon, X'te 20 milyon ve LinkedIn'de 16 milyon takipçiye sahip olduğunu duyurdu. Yayman, Türkiye'nin X'te dünyada 7'nci, YouTube'da 11'inci, Facebook'ta 15'inci, TikTok'ta 10'uncu, Instagram'da 5'inci ve LinkedIn'de 13'üncü sırada olduğunu belirtti.

Dijital mecraların dünya genelinde tartışıldığını ifade eden Yayman, ABD'de hibrit bir siyaset ve iletişim kampanyası yapıldığını söyledi. Fransa ve İngiltere'de dijital mecraların tartışıldığını belirten Yayman, Instagram'a erişim engeli ve oyun mecraları hakkında Adana Mahkemesi'nin Roblox ile ilgili kararına uymak gerektiğini vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin hukukun üstünlüğüne inandığını ve diğer ülkelerdeki hukuka uyulmasını beklediğini belirtti. Ayrıca, yasaklamalara ve sansüre karşı olduklarını ifade etti, Türkiye'nin dijital altyapısını kuran bir hükümet olduklarını ekledi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin hukukun üstünlüğüne inandığını ve diğer ülkelerdeki hukuka uyulmasını beklediğini belirtti. Ayrıca, yasaklamalara ve sansüre karşı olduklarını ifade etti, Türkiye'nin dijital altyapısını kuran bir hükümet olduklarını ekledi.