TikTok, videolardaki ürünleri tanımlayarak reklam yapmayı planlıyor

TikTok, videolardaki ürünleri otomatik olarak tanımlayarak ve izleyicilere "TikTok Shop'ta benzer ürünleri bulun" şeklinde bir ibareyle sizi ürün satın almaya teşvik eden yeni bir özelliği test ediyor.

12punto

Ortaya çıkan bilgilere göre TikTok, yeni bir özelliği test ediyor: Videolardaki nesneleri otomatik olarak tanımlayarak izleyicilere "TikTok Shop'ta benzer ürünleri bulun" şeklinde bir ibareyle ürün satın almaya teşvik eden bir özellik. Eylül ayında piyasaya sürülen TikTok Shop, başlangıçta sadece onaylı influencer'lar ve markalara aitti, ancak şu anda platformun her videonun bir reklam olacağı bir sistem üzerinde çalıştığı belirlendi.

Bu yeni özellik, içerik oluşturucularının ürünleri etiketleme zorunluluğunu ortadan kaldıracak, çünkü sistem otomatik olarak çalışacak. Yani platform, artık algoritmasını sadece kullanıcıların vakit geçirmekten hoşnut olacakları videoları göstermek için değil, aynı zamanda satın alma potansiyeline sahip ürünleri ön plana çıkarmak ve TikTok Shop'u kullanıcıların dikkatine sunmak için kullanacak.

Şirket, Bloomberg’e yaptığı açıklamada bu özelliği bazı kullanıcılarla test ettiğini doğruladı.