Yapay zeka Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi için skor tahmininde bulunmuştu. Google'ın yapay zekası çuvalladı

Google'ın yapay zekası Bard, son dönemin popüler uygulamalarından biri olarak dikkat çekiyor. Bard, Fenerbahçe'nin 3-1'lik galibiyetiyle biten Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine dair tahminde bulunmuştu.

12punto

Son dönemin popüler teknoloji başlıklarından biri olan yapay zeka, büyük şirketlerin gözde yatırımları arasında olmaya devam ediyor.

Özellikle son haftalarda birbiri ardına yeni özelliklerini tanıtmaya başlayan yapay zeka uygulamaları milyarlarca insanın dikkatini çekerken bu uygulamaların kullanım alanları da dikkat çekiyor.

Bunlardan biri olan Google'ın yapay zeka uygulaması Bard Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi için skor tahmininde bulunmuştu. Türkiye’nin merakla beklediği derbiyle ilgili, Google’ın yeni yapay zeka uygulaması tahminde bulunmuş ve Beşiktaş'ın derbiyi kaybetmeyeceğini söylemişti.

Futbolcuların performanslarından, son dönemde oynadıkları maçlara ve saha avantajına kadar çok sayıda girdiyi değerlendiren Bard, derbi sonucu olarak iki tahminde bulunmuş ve şu sonuçları vermişti.

Birinci tahmin Beşiktaş 2-1 Fenerbahçe şeklinde olurken, ikinci tahmini ise Beşiktaş 1-1 Fenerbahçe şeklinde olmuştu.

BARD'IN TAHMİNİ TUTMADI

Oynanan derbinin sonunda Fenerbahçe maçı 3-1'lik skorla kazanırken, Google'ın yapay zekası Bard'ın tahminlerinin şimdilik kesinlik taşımadığı ortaya çıkmış oldu.