Yapay zekâ gıda israfıyla mücadeleye yardımcı oluyor!

New York Times'ın haberine göre, restoranlar ve marketler yapay zekâyı kullanarak gıda israfını azaltmaya çalışıyor.

12punto

Yapay zekâ teknolojisi, gıda israfıyla mücadelede yeni bir kullanım alanı buldu.

Sözcü'nün New York Times’tan aktardığına göre, restoranlar ve marketler, atılan yiyecekleri analiz etmek ve israfı azaltmak için yapay zekâdan yararlanıyorlar.

Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilen gıdanın yaklaşık %30 ila %40’ı tüketilmeden çöpe atılıyor. Bu sorunla başa çıkmak için, şirketler atılan yiyeceklerin türünü ve miktarını belirlemek üzere yapay zekâyı eğiterek, restoran çöplerini ve market alışverişlerini analiz ediyorlar. Elde edilen veriler, satış ve tüketim verilerine göre ürün alımını optimize etmek için kullanılıyor.

Bu bilgilerle restoranlar, israfı azaltmak için porsiyon boyutlarını küçültebilir veya bazı yemekleri menüden çıkarabilirler.