Youtube'a yeni 'mırıldanma' özelliği: İsmini bilmediğiniz şarkıyı bulmak kolaylaşacak

Youtube Ekibi adını bilmediğiniz ve sadece mırıldandığınız şarkıları bulmanızı kolaylaştıracak bir hamle geldi. Ekip, mırıldanmaları şarkıya çevirebilecek yeni yapay zekâ aracını test etmeye başladı. Ayrıca, yapay zeka ile pek çok ünlü ismin sesinin de taklit edilebileceği belirtildi.

12punto

YouTube, Google'ın DeepMind yapay zeka laboratuvarıyla ortaklaşa geliştirdiği yeni yapay zeka müzik özelliklerini test etmeye başlıyor. Bu özellikler arasında en önemlisi Dream Track olarak adlandırılan özellik bulunduğu, bu özellik sayesinde hem ünlü sanatçılara istediğimiz hem de hiç var olmayan şarkıları söyletebileceğimizi açıkladı.

Webtekno'da yer alan habere göre; sistemin işleyişinin oldukça basit olduğu kaydedilirken, üretken yapay zekâlar ile alışık olduğumuz şekilde yazılı komutlarımızı ileteceğiz. Yapay zeka, verdiğimiz komutlara uygun olarak şarkı sözleri oluşturacak. Ardından seçtiğimiz sanatçıların ağzından, 30 saniyeye kadar bu sanatçıların sesinden parçaları dinleme imkanına sahip olabileceğimiz belirtildi.

Proje için dokuz sanatçıyla anlaşan Yotube, bu isimlerin Alec Benjamin, Charlie Puth, Charli XCX, Demi Lovato, John Legend, Papoose, Sia, T-Pain ve Troye Sivan olduğunu paylaştı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Amerikalı sanatçı Demi Lovato, sanatçıların da geleceği şekillendiriyor gibi duran yapay zekâya katılması gerektiğini söyledi.

YouTube, bu özellik kullanılarak oluşturulmuş iki şarkı örneği de paylaştı. Bu şarkılar, Charlie Puth'un sesi kullanılarak "Zıt kutuplar birbirini çeker" komutuyla diğer ise, Florida yöresine ait bu eserin beste ve güftesi Dream Track'e ait, ses ise T-Pain'e, "Güneşli bir Florida sabahında, R&B" talimatıyla hazırlandığı kaydedildi.