23 ilde 'afetlere dirençli şehirlerin kurulmasını sağlayacak' mikrobölgeleme yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, 23 ilde yaklaşık 200 bin hektarlık alanda yürütülen mikrobölgeleme etüt çalışmalarını tamamladı.

12punto

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, olası afet risklerine karşı yerleşim alanlarının doğru tespiti ve yapılaşmaya uygun bölgelerin belirlenmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından yerleşim alanları belirlenmeden önce mikrobölgeleme etütleri yapılıyor ve alanların yapılaşmaya elverişli olup olmadığı değerlendiriliyor.

TUNCELİ'DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, Hatay, Malatya, Bingöl, Düzce ve Kocaeli gibi 23 ilde, yaklaşık 200 bin hektarlık alanda mikrobölgeleme çalışmaları tamamlandı. Ayrıca, afetlere dayanıklı şehirler inşa etmek amacıyla mikrobölgeleme çalışmalarının biri de Tunceli'de devam ediyor.

Aktif fay hatları üzerinde yer alan ve depremlerde 1700 yapının ağır hasar gördüğü Tunceli’de, 6 bin 200 hektarlık bir alanda mikrobölgeleme çalışmaları sürdürülüyor. 8 ayrı noktada yapılan bu çalışmalarla ilçelerdeki afet riskleri belirleniyor, heyelan ve kaya düşme tehlikesi olan bölgelerin sınırları tespit ediliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Afetlere dirençli şehirler için riskli bölgelerde mikrobölgeleme çalışmalarıyla güvenli yerleşim alanlarını belirliyoruz. Ayrıca TOKİ ile yeni binalar inşa ederek yapı stokumuzu güçlendiriyoruz" dedi.