20 yıldır sadece yeşil giyiniyor: Brooklyn'nin yeşil leydisi Elizabeth Sweetheart

ABD'nin Brooklyn'in bölgesinde yaşayan Elizabeth Sweetheart adıyla bilinen Elizabeth Eaton Rosenthal, yeşil rengine olan sevgisinden ötürü 20 yıldır yeşil giyiniyor.

12punto

12punto.com.tr

Tekstil tasarımcısı Elizabeth Sweetheart, sıra dışı tarzıyla sosyal medyanın gündemine geldi.

74 yaşındaki Sweetheart, sadece yeşil renk elbiseler giymeyi tercih ediyor.

'YEŞİL EN POZİTİF RENK'

Evinin kapıları, merdivenleri, mutfak eşyaları ve daha bir çok şeyi yeşile boyayan ünlü tasarımcı, "Her zaman mutlu olmak için bir şeyler yapıyorum. Yeşil en pozitif ve en mutlu renk. Belki de Nova Scotia'da büyüdüğüm ve New York'a taşındıktan sonra etrafımda yeşilin olmasını özlediğim içindir" açıklamasını yaptı.

ELİZABETH SWEETHEART (ELİZABETH EATON ROSENTHAL) KİMDİR?

Elizabeth Sweetheart olarak da bilinen Elizabeth Eaton Rosenthal, 1941'de Nova Scotia'da doğdu. Sanatçı ve kumaş tasarımcısıdır. 

Kanadalı ünlü ressam Alex Colville'den güzel sanatlar eğitimi almıştır.

Kanada'da uygun iş bulamayan Eaton, 1964 yılında otostopla New York'a gitti. Sadece bir yastık ve eskiz defteriyle New York İşsizlik Kurumu'na varınca hemen bir iş görüşmesine gönderildi. Konfeksiyon Merkezi'nde sanat departmanında çalışmaya başladı.

1987 yılında, 15 yıl boyunca işlettiği kendi tasarım şirketi SweetPea Design Studio'yu kurdu. Daha sonra küçük bir sanat işletmesini yönetti ve burada iyi stoklanmış vintage tasarım kumaş koleksiyonundan kumaşları genişletmeye ve satmaya odaklandı.

Giydiği yeşil renge olan sevgisinden dolayı "Brooklyn'in Yeşil Leydisi" olarak tanınır. Evini sadece yeşil renkle dekore etmiştir.