ABD'de okula silahlı saldırı düzenleyen çocuğun babası hakim karşısında: 'Oğluma zorbalık yapılıyordu'

Saldırganın babası, okuluna silahlı saldırı düzenleyen 14 yaşındaki Colt'un sınıf arkadaşları tarafından eşcinsel olarak adlandırıldığını ve onunla alay edildiğini söyledi.

12punto

12PUNTO DIŞ HABERLER

Öğrencisi olduğu Apalachee Lisesi'nde silahlı saldırı düzenleyen Colt Gray'in babası, hakim karşısında ifade verdi. Baba Colin Gray ifadesinde oğlunun polis tarafından yakın zamanda yayınlanan 2023 röportaj kayıtlarında sınıf arkadaşları tarafından eşcinsel olarak adlandırıldığını belirtti.

54 yaşındaki Colin Gray, Georgia'da iki öğrencinin ve iki yetişkinin hayatına mal olan geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleşen okul saldırısıyla bağlantılı olarak suçlandı. Colin'in oğlu 14 yaşındaki Colt Gray, dört kişiyi öldüren ve dokuz kişiyi yaralayan saldırıdan dolayı yargılanıyor.

Colin Gray yakın zamanda yayınlanan polis sorgu kayıtlarında, '[Colt] çok şey yaşadı. [Colt] sadece basit bir hayat yaşamamızı istiyor. 8. sınıfa girmek konusunda heyecanlıydı, olması gerektiği gibi. Okula gitmesi ve kimse tarafından sevilmemesi onun için çok zordu, bilirsiniz, bir şeyden diğerine geçti, bilirsiniz, birkaç arkadaşıyla konuşuyordu...Ona zorbalık yapıyorlardı' ifadelerini kullanıyor.

Araştırmacı Dan Miller tarafından yapılan açıklamada, 14 yaşındaki Colt'un 2023'ten beri sınıf arkadaşları tarafından seçildiği ve 'alay konusu olduğu' iddia edildi.

Baba Gray ayrıca sorgu kayıtlarında şu ifadeleri kullanıyor: 

'Onu golf takımına aldırmaya çalışıyordum... Ama onunla hep alay ettiler. Aa, bakın Colt eşcinsel. Şu adamla çıkıyor... gibi. Her gün onunla alay ediyorlardı.' 

Georgia, ülke çapında ebeveynleri çocukları adına cezai olarak sorumlu tutan 42 eyaletten birisi.

Yetkililer, Colin'in oğlu Colt'un Çarşamba günkü silahlı saldırıdan önce evdeki ateşli silahlarına erişmesine izin verdiğini iddia etti. Jackson County Şerif Ofisi, saldırıdan önce Gray ailesinin evini birkaç kez ziyaret etti ve 14 yaşındaki çocuğu Apalachee Lisesi'ndeki silahlı şüpheli kişi olarak işaretledi.

Colin, tutuklama emri beyanına göre dört adet istemsiz adam öldürme, iki adet ikinci derece cinayet ve sekiz adet çocuklara karşı zulüm suçlamasıyla karşı karşıya.

Gray, Barrow County Hapishanesi'nde tutuluyor.