ABD'de seçim görevlilerine 'şüpheli' paketler gönderildi: FBI soruşturma başlattı

ABD'de Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ABD Posta Servisi ile birlikte, seçim görevlilerine gönderilen 'şüpheli paketlerle ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu.

12punto

12PUNTO DIŞ HABERLER

FBI dedektifleri, el koydukları paketlerde 'bilinmeyen bir madde' bulunduğunu bildirdi. Açıklamaya göre seçim görevlileri paketler nedeniyle herhangi bir zarar görmedi.

FBI açıklamasında, kaç seçim görevlisine bu postaların gönderildiğinin henüz belirlenemediği belirtildi. Yetkililer, olası şüphelilerin bulunması ve paketleri göndermekteki motivasyonlarının anlaşılması için soruşturma başlattı.

Associated Press haber ajansında yer alan habere göre, paketlerin şu ana kadar Alaska, Georgia, Connecticut, Indiana, Kentucky, Massachusetts, Missouri, New York, Rhode Island, Iowa, Mississippi, Colorado, Kansas, Nebraska, Oklahoma, Tennessee ve Wyoming' eyaletlerinde yaşayan görevlilere gönderildiği tespit edildi.

'ABD HAİN ELİMİNASYON ORDUSU' SORUMLULUĞU ÜSTLENDİ

Colorado Eyalet Sekreteri Jena Griswold, X hesabından yaptığı açıklamada, paketleri gönderenlerin kendilerini 'ABD Hain Eliminasyon Ordusu' diye adlandırdığını yazdı.

FBI'ın basın duyurusunda, 'Bazı mektuplarda bilinmeyen bir madde vardı. Her olaya müdahale etmek ve paketleri güvenli bir şekilde toplamak için kolluk kuvvetleriyle yakın bir şekilde çalışıyoruz' denildi.

'BİLİNMEYEN MADDE' UN OLABİLİR

Oklahoma'da Seçim Kurulu, mektuplardaki maddenin un olduğunu iddia etti. Buna karşın Seçim Kurulu'nun açıklaması, FBI tarafından doğrulanmadı.

Demokrat Parti'nin Michigan Eyalet Sekreteri Jocelyn Benson, CBS'e konuşarak, kendisine gelen tehdit mesajlarının son dönemde arttığını söyledi. Benson, ABD'de seçimler yaklaşırken gerilimin tırmanmakta olduğuna dikkat çekti.

DAHA ÖNCE 'FENTANİL' İÇEREN POSTALAR GÖNDERİLMİŞTİ

Geçen yılın Kasım ayında da ABD seçim ofislerine şüpheli postalar gittiği açıklanmıştı.

Georgia, Nevada, California, Oregon ve Washington'daki fentanil içeren zarflar gönderilmiş, yetkililer olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmanın sonucunda failler yakalanamamıştı.