ABD'den Türkiye'ye ziyaret açıklaması: 'Tehdide karşı işbirliği...'

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Terörle Mücadele Koordinatörü Büyükelçi Elizabeth Richard'ın, ABD-Türkiye Terörle Mücadele İstişaresi için bugün (22.04.2024) Ankara'yı ziyaret edeceği aktarıldı.

12punto

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye yönelik bir açıklama yayınlandı. Açıklamaya göre, bakanlıktan Terörle Mücadele Koordinatörü Büyükelçi Elizabeth Richard, ABD-Türkiye Terörle Mücadele İstişaresi için bugün (22.04.2024) Ankara'yı ziyaret edecek.

"TERÖRLE İŞBİRLİĞİNİ GENİŞLETECEK VE GÜÇLENDİRECEK"

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Büyükelçi Richard ve Türk hükümetinden muhatapları, teröristlerin seyahatlerini engellemek; organize suçlarla bağlantılı terörizm şebekeleriyle mücadele etmek; Suriye ve Irak'ta PKK, DHKP-C ve IŞİD gibi terör örgütlerinin yenilgiye uğratılmasını sağlamak ve Afrika ile Güney ve Orta Asya'da bulunan IŞİD ve El Kaide uzantılarının tehdidine karşı işbirliği yapmak amacıyla ABD-Türkiye terörle mücadele işbirliğini genişletecek ve güçlendirecek."

Elizabeth Richard'ın ayrıca, "küresel finans kanallarının terör örgütleri tarafından istismar edilmesiyle daha fazla mücadele etmenin yolları konusunda Türk yetkililerle temaslarda bulunacağı" da aktarıldı.