Almanya'da esrar yasallaştı! Kutlamalar Berlin'de başladı

Almanya, kişisel kullanım amacıyla esrarın yasallaştırılmasını öngören yasa değişikliğini kabul eden Avrupa Birliği'ndeki üçüncü ülke oldu. Berlin'de Brandenburg Kapısı önünde toplanan Alman yurttaşları, bu değişikliği coşkuyla kutladı.

12punto

Almanya, kişisel kullanım amacıyla esrarın yasallaştırılmasını öngören yasa değişikliğini kabul eden Avrupa Birliği’ndeki üçüncü ülke oldu.

BirGün'de yer alan habere göre, Alman yurttaşları, bu değişikliği Berlin’de Brandenburg Kapısı önünde toplanarak kutladı. Yasa tasarısı, 18 yaş ve üzeri bireylerin belirli miktarlarda esrar bulundurmasına ve tüketmesine izin veriyor. Ayrıca, evlerde sınırlı sayıda kenevir bitkisi yetiştirilmesine olanak tanıyor. Kamusal alanlarda esrar kullanımı belirli saatler dışında yasaklanmış durumda.

Yasa tasarısının detayları şu şekilde:

Yetişkinler, 25 grama kadar esrar taşıyabilecek ve evlerinde 50 gram esrar bulundurabilecek.

Evlerde üç adede kadar kenevir bitkisi yetiştirilebilecek.

Belirlenen miktar sınırlarını aşanlar, para veya hapis cezası ile karşı karşıya kalabilecek.

Kamusal alanlarda esrar kullanımı sadece akşam 20:00 ile sabah 07:00 saatleri arasında serbest olacak. Kenevir Kulüpleri’nin kurulmasına izin veren tasarı, bu kulüplerin resmi izinle açılmasını ve 500 üyeye kadar sahip olmasını öngörüyor. Kulüpler, kenevir yetiştirme ve satış iznine sahip olacak, ancak kulüp içinde esrar kullanımı yasak olacak. Esrar satın almak isteyenlerin bu kulüplere üye olmaları gerekecek ve üyeler ayda en fazla 50 gram esrar satın alabilecek. 18-21 yaş arasındakiler için bu miktar ayda 30 gram ile sınırlı olacak. Kenevir fideleri ve tohumları da yalnızca bu kulüplerden temin edilebilecek.