Biden 'İran, İsrail'e saldırmaz' açıklaması yaptı: Şartını da açıkladı

Haniye suikastı ardından İran'ın İsrail'e ne zaman ve ne şekilde bir misilleme yapacağı konuşulurken, ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı açıklamada ateşkes sağlanması şartıyla İran'ın İsrail'e saldırmayacağını açıkladı.

12punto

ABD Başkanı Joe Biden, gazetecilerin, ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varılması halinde İran'ın İsrail'e karşı misilleme saldırısını ertelemesini bekleyip beklemediği yönündeki sorusuna, "Benim beklentim bu" yanıtını verdi.

Ateşkes anlaşması şansının azalıp azalmadığı sorulduğunda ise Biden, "Daha da zorlaşıyor ancak vazgeçmiyorum. İran'ın ne yapacağını göreceğiz. Ne olacağını göreceğiz" dedi.

İSRAİL'İN MİSİLLEME TEDİRGİNLİĞİ SÜRÜYOR

İran, Hamas lideri İsmail Haniye'nin 31 Mayıs'ta Tahran'da öldürülmesine misillemede bulunacağını açıklamıştı ancak henüz bunu yapmadı. Bu durum İsrail'i iki haftadır tedirgin ediyor.

ABD, Mısır ve Katar, Perşembe günü rehine anlaşmasını sonuçlandırmayı amaçlayan bir zirve düzenleyecek. Hamas zirveye katılmayacağını belirtti.

İsrail bir heyet göndermeyi kabul etti, ancak Başbakan Benjamin Netanyahu, eleştirmenlerin bir anlaşmayı engellemeyi amaçladığını söylediği yeni talepler eklediği için giderek artan bir eleştiriye maruz kalıyor. Başbakan, son teklifinin herhangi bir yeni talepten ziyade yalnızca açıklamalar içerdiğinde ısrar ediyor.