Biden, Zelenskiy ile görüşmesinde Ukrayna'ya destek vurgusu yaptı

Beyaz Saray, Biden ile Zelenskiy arasında gerçekleşen görüşmeye dair yaptığı açıklamada, ABD'nin Ukrayna'ya güçlü desteğinin devam edeceği ve yeni bir yardım paketinin yolda olduğunu duyurdu. Pentagon, Ukrayna'ya 375 milyon dolarlık askeri yardım gönderileceğini açıkladı

AA

Beyaz Saray, Başkan Biden ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy arasında New York'ta gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları kapsamında yapılan görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Biden, görüşmesinde ABD'nin Ukrayna'ya olan güçlü desteğinin süreceğini vurguladı ve önümüzdeki günlerde açıklanacak yeni bir yardım paketinin detaylarını aktardı.

26 Eylül Perşembe günü Beyaz Saray'da Zelenskiy ile yapılacak olan toplantı öncesinde gerçekleştirilen bu görüşmede, Ukrayna'nın yeniden inşası ile ilgili 30'dan fazla ülkenin imzaladığı ortak deklarasyon hakkında kapsamlı bir değerlendirme de yapıldığı belirtildi.

375 MİLYON DOLARLIK İNSANİ YARDIM

Görüşmenin hemen ardından, Pentagon'dan gelen açıklamada, Ukrayna'ya 375 milyon dolarlık yeni askeri yardım yapılacağı duyuruldu. Bu kapsamda, ABD'nin Ukrayna'ya havadan karaya füze mühimmatları, HIMARS füzeleri, 155 ve 105 milimetre toplar ile Javelin tanksavarlar gibi önemli askeri teçhizat göndereceği belirtildi.