California Adliyesinde patlama: 6 yaralı

ABD'nin California eyaletinde, "yasa dışı ateşli silah taşımak" suçlamasıyla adliyeye getirilen bir kişinin fırlattığı çantadaki patlayıcı infilak etti. Olayda 6 kişi yaralanırken, şüpheli Nathaniel McGuire gözaltına alındı

AA

ABD'nin California eyaletinde "yasa dışı ateşli silah taşımakla" suçlanan 20 yaşındaki Nathaniel McGuire, adliyenin girişindeki kontrol noktasına fırlattığı çantadaki patlayıcının infilak etmesi sonucu 6 kişinin yaralanmasına neden oldu. Patlamanın ardından, yetkililer adliyenin güvenlik kameralarının olayın detaylarını incelemek üzere kullanıldığını bildirdi.

Olay yerindeki tanıklar, McGuire'nin çantayı fırlatmadan önce sinirli bir şekilde davranış sergilediğini ifade etti. Yetkililer, yaralananların durumunun stabil olduğunu ve hastaneye kaldırıldıklarını belirtti. Olayın hemen ardından McGuire, polis ekipleri tarafından yakalanarak "cinayete teşebbüs" ve "patlayıcı madde bulundurmak ve kullanmakla" suçlandı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) özel ajanı Ted Docks, yapılan incelemelerin ardından olayın terörizmle bağlantılı olmadığına dair açıklama yaptı. Docks, “Şu anda bildiğimiz şey, bu olayın sınır aşan terörizmle bağlantılı olmadığı ve şüphelinin terörist gruplarla bilinen bir bağının bulunmadığıdır” dedi.