Donald Trump tehdit etti

Eski Başkan Donald Trump, kendisine yönelik suçlamalar düşürülmezse ABD'de 'kargaşa çıkacağını'; mevcut ve gelecekteki tüm eski başkanların da yargılanabileceğini iddia etti.

12punto

Eski Başkan Donald Trump, ceza davalarının kendisini başkanlık seçimlerinden alıkoyması halinde 'kargaşa' yaşanacağı uyarısında bulundu.

Yargılandığı davada "bir başkan olarak dokunulmazlığının olması gerektiğini savunan" Trump, "Bu bir Pandora'nın kutusunun açılmasıdır ve tüm bu durumla ilgili olarak yaşanan çok ama çok üzücü bir şeydir." dedi.

Trump, kendisine yönelik suçlamalar düşürülmezse mevcut ve gelecekteki tüm eski başkanların da yargılanabileceğini iddia etti. Donald Trump, kasım ayındaki seçimleri kazanması durumunda Başkan Joe Biden hakkında dava açacağını söylüyor.

"Obama ve Bush da yargılanabilir"

Eski Başkan Barack Obama'nın da yargılanabileceğini söyleyen Trump, Obama yönetiminin Orta Doğu'da düzenlediği saldırılarda "terör örgütü El Kaide'nin lideri olduğu belirlenen bir ABD vatandaşının ve bu kişinin 16 yaşındaki oğlunun öldürülmesini" örnek gösterdi. 

Trump'ın avukatı, eski Başkan George W. Bush'un Irak Savaşı'nı başlatan yanlış bilgileri vermekten yargılanabileceğini savundu.

Hukuk uzmanları, suçlamaların devam etmesine izin verilmesinin eski başkanlar hakkında sonu gelmeyen kovuşturmalara yol açacağı konusunda uyarıyor.

Mahkemede hazır bulunan Trump, kovuşturmanın devam etmesi halinde "ülkede kargaşa çıkacağı" uyarısında bulundu.