Endonezya'da aşırı yapılaşmayla mücadele planı açıklandı: Otel inşaatları yasaklanacak

Endonezya hükümetinin turizm kalitesini artırma ve tarım arazilerini korumayı hedeflemesi nedeniyle aldığı yasak kararı 10 yıla kadar sürebilir.

12punto

12PUNTO DIŞ HABERLER

Endonezya, artan turizm hareketliliğiyle birlikte aşırı yapılaşmayı önlemek ve tehdit altında kalan tarım arazilerini koruma altına almak için popüler tatil beldesi Bali'de otel, gece kulübü ve villa inşaatlarını durdurmaya karar verdi. Yasağın 10 yıla kadar uzatılması ihtimali bulunuyor.

Denizcilik İşleri ve Yatırım Koordinasyon Bakanı Luhut Pandjaitan, medyaya yaptığı açıklamada, hükümetin değerlendirmesine bağlı olarak yasağın 10 yıla kadar yasağı uzatmaya karar verebilecekleri bilgisini paylaştı.

Pandjaitan, 'Daha sonra (yasağın ne kadar süreyle yürürlükte kalacağını) göreceğiz. Beş yıl da olabilir, 10 yıl da. Bu tamamen yapacağımız değerlendirmeye bağlı' dedi.

Açıklamalar, Bali'nin geçici valisi Sang Made Mahendra Jaya'nın cumartesi günü, adada inşaat çalışmalarının askıya alınacağı Denpasar, Badung, Gianyar ve Tabanan olmak üzere dört ana bölgeyi belirleyen bir öneriyi merkezi hükümete sunduğunu söylemesinin ardından geldi.

Mahendra gazetecilere yaptığı açıklamada, yasak kararının adada ticari amaçlı otel, villa ve plaj kulüpleri gibi yapıların yayılmasının önüne geçmek için alındığını söyledi.

Covid-19 salgını sonrasında turizm aktivitelerinin yeniden başladığı Bali'ye gelen yabancı turist sayısında artış yaşandı. Hükümet rakamlarına göre bu yıl Ocak-Temmuz ayları arasında Bali'yi ziyaret eden yabancı turist sayısı 3,89 milyon olurken, geçen yılın aynı döneminde bu sayı 2,9 milyondu. Bali'de yaklaşık 4,4 milyon daimi ikamet eden kişi var.

Turizm ve Yaratıcı Ekonomi Bakanı Sandiaga Uno, yerel basına yaptığı açıklamada, 'Cumhurbaşkanı ile birlikte Endonezya turizminin yüksek kalitede olmasını, iş fırsatları ve istihdam yaratabilmesini sağlamak için somut adımlar atacağız' ifadesini kullandı.