Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden açıklama: İlk hedef ABD

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Gazze'de yaşanan son gelişmelere ilişkin ABD vurgulu bir açıklamada bulundu.

12punto

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Gazze Şeridi'nde yaşanan savaşta 'ateşkes' tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

FHKC, "İlk hedef, Amerikan üslerini ve çıkarlarını her yerde vurmak olmalıdır. Çünkü dünya halklarının ve özellikle de Filistin halkının düşmanı bu suçlu emperyalist sömürgecinin anladığı dil budur." ifadelerini kullandı.

"ACIMASIZCA BİR SOYKIRIM SAVAŞI YÜRÜTMEKTEDİR"

FHKC'nin açıklamaları şu şekilde:

"ABD'nin defalarca Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes çağrısında bulunan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararına karşı veto oyu vermesi beklenen bir durumdu. Tarihi, Amerikan yerlilerine karşı etnik temizlik, katliam ve soykırım suçlarıyla dolu olan bu büyük sömürgeci, Gazze'deki halkımıza karşı fiilen ve acımasızca bir soykırım savaşı yürütmektedir.

Bu veto, işgale saldırganlığa, katliamlarına, soykırıma ve Filistinlilere ait her şeyi imha etmeyi sürdürmesi için daha çok cesaret vermekte ve ABD'nin yılanın başı, dünyadaki en kötü ünlü suçlu olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.

Bu veto, ABD'deki kamuoyu da dahil olmak üzere dünya halklarının talepleriyle çelişmektedir. Birbirini izleyen ABD yönetimlerinin Siyonistlerle tam ortaklık içinde işgal altındaki Filistin'de işledikleri suçların farkına varmaya başlayan yeni ABD'li nesiller ve tüm dünya halkları bir kez daha ABD'nin çirkin ve suçlu yüzünü görmüştür.

"İLK HEDEFİMİZ AMERİKAN ÜSLERİ"

İlk hedefimiz; Amerikan üslerinin ve çıkarlarının her yerde vurulması ve işgal güçlerinin bölgeden kovulması, halkımızın direniş hareketlerinin ve dünyadaki tüm özgür halkların öncelikli hedefi olmaya devam etmelidir; çünkü dünya halklarına ve özellikle de Filistin halkına düşman olan bu suçlu emperyalist sömürgecinin anladığı dil budur."