Hindistan'daki sokak olaylarında 9 kişi öldü: Sıkıyönetim ilan edildi

Hindistan'ın Manipur kentinde artan şiddeti bastırmak için sokağa çıkma yasağı getirildi, hükümet internetin beş gün süreyle kesildiğini duyurdu. Çıkan olaylarda şu ana kadar 9 kişi hayatını kaybetti.

12punto

12PUNTO DIŞ HABERLER

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Manipur eyaletinde yetkililer, bir yıldan uzun süredir bölgeyi sarsan etnik şiddetin yeniden artmasına karşı başlayan öğrenci protestoları sonrasında süresiz sokağa çıkma yasağı ilan etti ve internet erişimini engelledi. Sokak protestolarına katılan en az 9 göstericinin şu ana kadar öldüğü bildirildi.

Manipur Eyaleti İçişleri Bakanlığı Salı günü yayınladığı bir bildiriyle, son huzursuzluğun kontrol altına alınması için tüm internet ve mobil veri hizmetlerinin beş gün boyunca kapatılmasını emretti.

Bildiride, 'Bazı anti-sosyal unsurların, kamuoyunda öfke uyandıracak görüntü, nefret söylemi ve nefret içerikli video mesajları yaymak amacıyla sosyal medyayı yoğun şekilde kullanabileceği gerekçesiyle internet erişimi kısıtlanmıştır' ifadeleri yer aldı.

Hindistan'ın Myanmar sınırındaki dağlarda yaşayan 3,2 milyonluk bir eyalet olan Manipur, çoğunluğu Hindu olan 'Meitei' ile çoğunluğu Hristiyan olan 'Kuki'ler arasında, ekonomik yardımlar, devlet işleri ve eğitim kotaları konusunda bir yıldan fazla süredir yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle şiddet olaylarına sahne oluyor.

Katar merkezli haber kuruluşu El Cezire, olaylara ilişkin 'yoğun askeri müdahaleye rağmen, ölümcül çatışmalar devam ediyor' diye yazdı.