İran Devrim Muhafızları, İsrail'in saldırıları sonrası iletişim cihazlarını yasakladı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'a ait iletişim cihazlarına yönelik saldırılarının ardından, iletişim cihazlarının kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini artırdı. İranlı güvenlik kaynakları, ordunun şifreli mesajlaşma yöntemine geçtiğini ve saldırılarda hedef alınan cihazların incelendiğini bildirdi

İHA

İranlı güvenlik kaynaklarına göre, Devrim Muhafızları, İsrail’in Lübnan’da gerçekleştirdiği saldırıların ardından iletişim güvenliğini artırmak amacıyla mevcut iletişim ağlarını gözden geçirdi. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen iki üst düzey yetkili, ordunun iletişim cihazlarının kullanımını yasakladığını belirtti.

İLETİŞİM GÜVENLİĞİ

Devrim Muhafızları'nın şu anda şifreli mesajlaşma uygulamalarını kullandığı bildiriliyor. Yetkililer, İsrail’in hedef aldığı bazı çağrı cihazlarının Tahran’a getirildiğini ve burada İranlı teknik ekipler tarafından detaylı bir incelemeden geçirildiğini ifade etti. Bu incelemenin, benzer bir saldırının İran’da yaşanmaması için önleyici bir adım olduğu vurgulandı.

NÜKLEER TESİS VE FÜZE PROGRAMI ENDİŞELERİ

İran’ın temel endişeleri arasında, yer altındaki nükleer tesisler ve füze programlarına yönelik olabilecek sabotajlar yer alıyor. Bu nedenle, iletişim güvenliği konusuna özel bir önem verildiği belirtiliyor.

YERLİ ÜRETİM TELSİZLER

İran, iletişim için daha çok kendi üretimi olan kablosuz telsizleri kullanıyor. Resmi makamlardan henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, İran silahlı kuvvetlerinin, Batılı ülkelerin yaptırımları nedeniyle dışa bağımlı olmamak adına haberleşme ağını kendi savunma sanayisinde ürettiği cihazlarla sağlamaya çalıştığı ifade ediliyor. Son yıllarda, İran ordusunun Rusya ve Çin’den de iletişim cihazları aldığı kaydedildi.

İsrail'in saldırıları, İran'ın iletişim stratejisini gözden geçirmesine ve güvenlik önlemlerini artırmasına neden oldu. Devrim Muhafızları'nın aldığı önlemler, bölgedeki jeopolitik gerilimlerin daha da artabileceğine işaret ediyor.