İran'dan ABD'ye 'köpeğinin tasmasını sıkı tut' çıkışı: İsrail misilleme yapacak mı?

İsrail'e yönelik füze saldırısı, İran Meclisi'nde 'coşkuyla' kutlandı. Meclis Başkanı Galibaf, kutlamalar sırasında yaptığı açıklamalarla ABD'ye sert uyarılarda bulundu.

12punto

12PUNTO DIŞ HABERLER

Bugün İran İslami Şura Meclisi'nde düzenlenen oturumda, ülkenin İsrail'e gerçekleştirdiği füze saldırısı geniş bir coşkuyla kutlandı. Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, konuşmasında İsrail'in arkasındaki gücün ABD olduğunu vurguladı.

Oturum sırasında 'Kahrolsun İsrail' ve 'Kahrolsun ABD' sloganları yankı buldu. 

Ayrıca, Devrim Muhafızları'na da teşekkür edildi. Galibaf, yaptığı açıklamalarda, 'Dün gece zalim güçlerin korkularıyla titrediği bir ortamda, Müslüman milletler ve özgürlüğü savunanlar büyük bir umutla hareket etti' ifadelerini kullandı.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf

İRAN OLASI BİR İSRAİL MİSİLLEMESİNE HAZIR MI?

Meclis Başkanı İran'a karşı İsrail ve ABD'nin misilleme yapması ihtimalini de değerlendirdi.

Galibaf, olası tehditlere karşı İran'ın hazırlıklı olduğunu söyleyerek, 'Eğer bir rejim kendisini tehdit altında görürse, geçmişte yaptığı hataları tekrarlama girişiminde bulunabilir. Ancak bu duruma karşı hazırlıklarımızı tamamladık' diye konuştu.

ABD'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Galibaf, 'Rejim destekçisi ABD, köpeğiniz için tasmasını sıkı tutun. Bu, hem size hem de sahibinize zarar vermemeniz adına önemli' sözlerini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün gece yaptığı açıklamada füze saldırısına karşılık İran'a misilleme yapacaklarını duyurdu. Öte yandan ABD yetkilileri, dünden beri 'tansiyonun düşmesi gerektiğini' vurgulayan ifadeler kullanıyor.

İsrail'in olası bir misillemesi durumunda ise İran'ın çatışmayı sürdürüp sürdürmeyeceği bilinmezliğini koruyor.